Utorok 16.4.2024   oslavuje Dana, Danica zajtra pozýva na pivo Rudolf

6984 podnikov 

Ponuka pív
Kelt 1,83
Zlatý Bažant 1,66
Hodnotenie
Celkový dojem, atmosféra
Kvalita obsluhy
Čistota vzduchu
Charakteristika
Jedlo
jedlo: super jedlá
veľkosť: 25 stolov
veľký stôl: nie
Kontakt
Tále , Horná Lehota
tel: 048/630 8517, 048/617 0031
Otváracie hodiny
Pon: 
zatvorené
Utr: 
16oo - 23oo
Str: 
16oo - 23oo
Štv: 
16oo - 23oo
Pia: 
16oo - 23oo
Sob: 
16oo - 23oo
Ned: 
16oo - 23oo
Aktualizácia

Táľska bašta

http://www.kamnapivo.sk/okres-brezno/talska-basta/P5GXZ/

reštaurácia
Kontakt, otváracie hodiny, ceny: pozri pravý stĺpec...
Na mieste, kde stojí reštaurácia Táľska bašta, bola roky obľúbená a vyhľadávaná koliba. Keď pred časom vyhorela, stáli jej majitelia pred rozhodnutím, či ju obnoviť alebo vytvoriť niečo nové. Rozhodli sa pre druhú možnosť a urobili dobre. Po niečo vyše roku fungovania patrí Táľska bašta, ktorá je súčasťou hotela Partizán a nachádza sa neďaleko neho, určite medzi najlepšie reštaurácie v Nízkych Tatrách.

Návštevníka osloví už pri príchode jej okolie – hoci neďaleko sa ešte stavia, všetko je príkladne upravené – chodníky, potok, fontána, trávnik aj neďaleké jazierko. Vnútrajšok podniku je veľmi pôsobivý, interiér je členený tak, že nepôsobí „veľko“ a prázdno. Dominuje mu kozub, najvyšší na Slovensku, a gril, kde kuchár pripravuje niektoré zo špecialít. Interiér dotvárajú prírodné materiály – drevo a kameň. Pôsobivé sú salóniky a tiež sedenie na presklenej terase.

Reštaurácia má aj dobre vybavený detský kútik. Cez týždeň býva otvorená od 16 h, od piatka do nedele od poludnia. Po večeroch hráva živá hudba a šéfkuchár robí občas aj večery zážitkovej gastronómie. Jedálny lístok nie je obsiahly – tak akurát. Okrem klasických kolibových špecialít sú v ňom zastúpené napríklad aj zaujímavé šaláty. Niektoré z jedál, ktoré šéfkuchár pripravuje špeciálnym spôsobom smoker, si treba objednať deň vopred.

Celkovo bol výkon mladého čašníka až na jednu drobnosť (nedostali sme steakový nôž) bezchybný. To isté môžeme povedať aj o väčšine jedál, ktoré sme ochutnali.

Reštaurácia si však zaslúži naše uznanie. Nadobudli sme pocit, že ide o podnik, v ktorom sa cestou rozhodne oplatí zastaviť.

Staršia recenzia:

Architektonicky zaujímavá stavba sa nachádza v areáli štvorhviezdičkového hotela Partizán na Táľoch.

Na Slovensku je veľa kolíb, ale táto je výnimočná. Svojím interiérom, jedálnym lístkom, ktorý je ukážkou kulinárskeho umenia tunajšieho šéfkuchára Jaroslava Ďurta, atmosférou a veľkosťou. Štýlové prostredie pripomínajúce minulé časy našich predkov, živá cimbalová hudba, profesionálny personál, výborné jedlá a bohatá ponuka kvalitných ročníkových vín, tým všetkým chcú prilákať hostí.

Interiéru dominuje veľký kamenný kozub (najvyšší na Slovensku), kde sa na drevenom uhlí pripravujú kulinárske lahôdky. Zaujímavo sú riešené aj toalety, kombinácia kameňa, dreva a medi pôsobí veľmi efektne, tak ako aj v celom interiéri, ktorý zútulňujú kvety, obrázky na stenách a fontána.

(Zdroj: etrend.sk)
Jedlá a nápoje
Gurmáni si tu môžu pochutnať nielen na tradičných regionálnych a zabíjačkových špecialitách. Odporúčame ochutnať niektorú zo šiestich špecialít. Ak si neviete vybrať, skvelá obsluha vám poradí.

Z predjedál to bol jemne zaúdený anglický roastbeef s čili omáčkou (125 Sk), vynikajúce mäso. Ako predjedlo sme si dali jeden zo šalátov, ktorý možno jesť aj ako hlavné jedlo, šalát s jablkami a kuracími rezancami (130 Sk), šalát bol čerstvý chrumkavý, mäso naopak mäkké a dobre dochutené. Vynikajúca bola aj hubová polievka so smotanou a opraženou slaninou (65 Sk) – voňavá, sladkokyslá, trošku pikantná s množstvom lesných húb.

Úplné absolutórium si zaslúži preffersteak so zeleninou (590 Sk). Cena nie nízka, ale treba povedať že lepší steak sme na Slovensku azda ešte ani nejedli. Vynikajúca kvalita mäsa aj prípravy, kuchár ho urobil presne taký, aký sme si želali, médium a jemne do krvava. Za steakom zaostali srnčie medailóniky na divom korení (290 Sk). Omáčka bola síce vynikajúca, ale mäso trochu tuhé. Ako sladkú bodku sme si dali lekvárové pirohy s makom. Splnili to, čo sme od nich čakali, len cena 155 Sk sa nám zdá v porovnaní s ostatným cenami v Tálskej bašte trochu vysoká.
Ponuka vína
Zaujala nás aj vínna karta – ani nie tak vzhľadom ako obsahom. Výborný výber kvalitných rozlievaných vín v rôznych cenových reláciách, medzi ktorými nechýbalo ani šumivé a tokajské víno. Aj vínny servis tu majú príkladný – 2 dcl vína priniesli v džbániku, fľašu bieleho v chladiči. Mladý čašník, ktorý nás obsluhoval, sa vo víne vyznal, vedel odporučiť.
Ako sa tam dostať
Z Podbrezovej na Bystrú a Tále, potom Neďaleko hotela Partizán na Táľoch.
Fotky
pridaj foto
Nikto zatial neodfotil podnik!
Stačí záber mobilom. Fotku môže pridať každý návštevník, priamo tu:
Formulár pre pridanie fotky k podniku
Podobné podniky
Okolité podniky
Údaje o podniku


Posledná zmena:  
19.1.2017, 23:00
Založenie:  
9.8.2007, 18:11
lubos
Editor:  
Lubos

Ak tu tvoj obľúbený podnik nie je, pridaj ho a budeš jeho zakladateľom. Páči sa ti KamNaPIVO? Povedz o ňom kamarátom.Čo zlepšiť? Sme zvedaví na tvoj názor.
Uvádzané informácie pochádzajú v prevažnej miere od verejnosti, preto nemôžeme garantovať ich pravdivosť a presnosť. Každý môže údaje aktualizovať.
Obsah týchto stránok je chránený autorským zákonom © Použitie pre iné ako osobné účely je bez povolenia prevádzkovateľa zakázané.
Reklama na portále