Piatok 29.3.2024   oslavuje Miroslav zajtra pozýva na pivo Vieroslava

6984 podnikov 

Ponuka pív
Plzeňský Prazdroj 3,05
vo fľaši:
Corona fl 12 st 4,15
Plzeňský Prazdroj fl 12 st 3,78
Zlatý Bažant neal. 3,25
Hodnotenie
Celkový dojem, atmosféra
Kvalita obsluhy
Čistota vzduchu
Charakteristika
Jedlo
jedlo: dobré jedlá
veľkosť: 16 stolov
veľký stôl: nie
Kontakt
Rybárska brána 8
tel: 0918 604 836, 02/54 13 18 52
Otváracie hodiny
Pon: 
10oo - 24oo
Utr: 
10oo - 24oo
Str: 
10oo - 24oo
Štv: 
10oo - 24oo
Pia: 
10oo - 24oo
Sob: 
11oo - 24oo
Ned: 
11oo - 24oo
Aktualizácia

ZRUŠENÝ - Fish gate

http://www.kamnapivo.sk/bratislava/stare-mesto/fish-gate/PVXVA/

reštaurácia
Kontakt, otváracie hodiny, ceny: pozri pravý stĺpec...
Elegantný, štýlový podnik ponúkajúci zaujímavé gastronomické zážitky.
Ponuka piva
Čapuje sa Plzeňský Prazdroj z portfólia SAB Miller, za vysoko nadpriemernú cenu.

Pozn. Všetky ceny s výnimkou Corony sú prerátané na 1/2 litrový štandard.
Jedlá a nápoje
K reštaurácií Fish gate sme so súhlasom použili opis z prestížneho časopisu Trend:

Reštaurácia Fish Gate v centre Bratislavy, ktorú otvorili minulý rok v lete, začínala rozpačito. Na jednej strane luxusný interiér a hrdé ceny zodpovedajúce exkluzívnej polohe, ale na druhej kolísavá kvalita jedla a najmä obsluhy. Názov reštaurácie navyše navodzoval dojem, že ide o podnik s orientáciou na ryby, pretože málokto najmä zo zahraničných návštevníkov mesta vie, že podnik sa volá podľa ulice, na ktorej sa nachádza. Aj to nepresne. Ponuka rýb v jedálnom lístku však bola skromná.

To všetko je už minulosť, od januára akoby Fish Gate začal odznova. Do jeho priestorov sa totiž presťahoval personál z reštaurácie Savoyka, ktorá sídlila len o niekoľko sto metrov ďalej. Tá bola vždy známa skvelou kuchyňou a to najlepšie z menu preniesol šéfkuchár Igor Čehy aj do Fish Gate. Na interiéri podniku sa nemenilo v podstate nič, len stoly sú prestreté precíznejšie, ako to bolo v minulosti.

Reštaurácia sa nachádza v podzemí, hostia si môžu vybrať z troch miestností a salónika. Prvá z miestností, pri vchode, je najrušnejšia, pretože v nej počuť zvuky z baru, ktorý je o poschodie vyššie, navyše je vedľa kuchyne. S červenými koženými kreslami, kazetovým stopom a stenami, bordovými závesmi pôsobí na niekoho možno trochu divadelne. Na druhej strane treba uznať, že je iná ako väčšina nových bratislavských podnikov, ktoré sa podobajú interiérom ako vajce vajcu.

Dve ďalšie miestnosti sa nachádzajú v pôsobivých klenbových priestoroch a posedenie v nich je príjemnejšie ako v prvej miestnosti. Jedálny lístok už korešponduje s názvom reštaurácie, ryby a morské živočíchy sú v ňom bohato zastúpené. Okrem toho je tu špeciálna ponuka pre tých, ktorí sa nevedia rozhodnúť medzi kusom mäsa a morskými špecialitami.

Môžu vyskúšať napríklad mignon s tigrími krevetami (690 Sk) či s homárom (890 Sk), prípadne ázijský wok (590 Sk). Všetky suroviny na jedlá sa vozia čerstvé z Viedne. Jedálny lístok slúži však skôr na orientáciu, šéfkuchár rád odporučí hosťom menu aj osobne. My sme vyskúšali ako predjedlo výborný marinovaný filet z mliečneho teliatka s chrumkavými japonskými hubami (299 Sk). Ako polievku sme si dali odporučiť klasickú bujabézu (365 Sk) s veľkými kúskami niekoľkých druhov rybieho mäsa, mušľami aj krevetou. K nej nám priniesli – tak ako sa patrí – hrianky s aioli (cesnaková pasta so šafranom).

Vyskúšali sme aj thajskú polievku kokosovo-krevetovú udoni. Keďže hodnotiteľ ju chcel vyskúšať, ale nemal chuť na krevety, tak mu ju pripravili s teľacím mäsom. Bola výborná, pripomenula nám chuť kokosovej polievky z thajského Krabi. Z morských špecialít sme si vybrali kolosálne divé krevety na cesnakovom masle s čili pastou (825 Sk), ideálne jedlo pre tých, ktorí majú radi kombináciu lahodného mäsa a pikantnosti.

Krevety boli naozaj kolosálne a hosť ich dostane olúpané, takže sa dajú jesť pohodlne príborom. Druhé jedlo ako alternatíva k rybám bol Black Angus filet steak (925 Sk), mäkký, dobre dochutený a prepečený presne podľa našej chuti. Ako sladkú bodku ponúkajú vo Fish Gate niekoľko druhov dezertov, skúsili sme kombináciu Mousse au chocolate a čokoládovej tortičky (290 Sk), bola to pastva pre oči a pochúťka pre jazyk.
Ponuka vína
Výber z vínnej karty:

ROZLIEVANÉ VÍNA cena/dcl
Biele
Rizling Rýnsky Malokarpatská  perla SR 
120,- Sk
Pinot Grigio, Veneto Italy
90,- Sk
Chardonnay - Chenin, Trivento Argentína
120,- Sk
Červené
Cabernet Sauvignon Mrva & Stanko SR 
140,- Sk
Shiraz,Malbec, Trivento Argentína
90,- Sk

SEKT
Hubert brut la originale, SR 
100,- Sk

ŠAMPANSKÉ
Dom Perignon, Moët France
6 400,- Sk
Moët Chandon, Moët France
2 100,- Sk
Pipper Brut, Pipper & Heidsieck France
1 700,- Sk
Pipper Rosé, Pipper & Heidsieck France
2 100,- Sk 



DEZERTNÉ VÍNA
Feteasca Regala (Ľadové víno), Duda SR / 0,375l
1 500,- Sk
Hungary Tokaj, Chateu Dreeszla 5-putňový / 0,5l
1 500,- Sk
Sauterness Collection (2003), B. de Rothchild France / 0,375l
2 000,- Sk
Ďalšie informácie
Zrušené od 09/2008


Hodnotenie eTrend.sk
http://relax.etrend.sk/77041/restauracie/fish-gate?brief=yes&parent_page_id=257

Hodnotenie z Bratislavských novín:
http://www.bratislavskenoviny.sk/4349/bedeker-gurmana/na-rybnej-brane-by-mali-lovit-zakaznikov
Opis od majiteľa
Opis z oficiálnej stránky podniku:

Objekt, v ktorom sídli naša Reštaurácia FISH GATE vznikol postupným vývojom. Na jeho mieste pôvodne stál dvojpodlažný dom z 13. storočia, ktorý bol súčasťou hradbového opevnenia mesta. Ten koncom 18. storočia asanovali pri búraní stredovekých hradieb a na jeho mieste postavili v roku 1845 v štýle meštianskeho empíru nový, štvorpodlažný dom. Jeho staviteľom bol Ignác Feigler starší a do povedomia sa zapísal ako Kernov dom.

Dizajn

Jedinečný dizajn interiéru je dielom talianskeho architekta Luigiho Bruna. Pohodlné kreslá sýtej červenej farby v kombinácii s klenbovou pivnicou a rustikálne ladeným interiérom Vás naozaj prijemne prekvapia.

Stredomorská kuchyňa
V ponuke nášho jedálneho lístka nájdete špeciality z Rýb, domácich cestovín, steakov a delikátnych dezertov, ktoré Vám pripraví náš profesionálny tím kuchárov.
Ako sa tam dostať
Podnik sa nachádza napravo od pôvodnej budovy SND (v suteréne). Pozri mapu.
Fotky
pridaj foto
Nikto zatial neodfotil podnik!
Stačí záber mobilom. Fotku môže pridať každý návštevník, priamo tu:
Formulár pre pridanie fotky k podniku
Údaje o podniku


Posledná zmena:  
22.9.2008, 14:14
Založenie:  
1.1.2008, 16:17
Andrej Filip
Editor:  
Michal Wagner

Ak tu tvoj obľúbený podnik nie je, pridaj ho a budeš jeho zakladateľom. Páči sa ti KamNaPIVO? Povedz o ňom kamarátom.Čo zlepšiť? Sme zvedaví na tvoj názor.
Uvádzané informácie pochádzajú v prevažnej miere od verejnosti, preto nemôžeme garantovať ich pravdivosť a presnosť. Každý môže údaje aktualizovať.
Obsah týchto stránok je chránený autorským zákonom © Použitie pre iné ako osobné účely je bez povolenia prevádzkovateľa zakázané.
Reklama na portále