Diskusia k článku
http://www.kamnapivo.sk/webtron/Erdinger.html?comments
Ninka |
Kam na Erdinger www.bavarian.sk Naša firma je výhradným dovozcom Erdingeru na Slovensko. Ak máte záujem o nákup alebo info, kde ho vo vašom okolí nájdete, neváhajte ma kontaktovať. Samozrejme v niektorých prevádzkach sa aj čapuje.:) Odpovedať | Nevhodný... 6.11.2014, 11:31 |
Jupik |
Erdinger Weissbier maju aj v Bille Konkretne v Samorine :) Cau MisoW :) 28.3.2012, 22:12 |
fb |
Re: erdinger Erdinger je taky jemnejsi, nevyrazny, skor ho odporucam ako taky medzistupen pre pivarov, ktory chcu ochutnat nieco nove, ale nie tak diametralne odlisne od klasickeho leziaka. Taky Schofferhofer, Edelweiss, Franziskaner maju podstatne vyraznejsiu chut. Erdinger je vyborne pivo, obzvlast tmava varianta (Dunkel) je vynikajuca, ale fanusikov aromatickejsich piv asi az tak velmi nenadchne. 14.2.2010, 23:19, Bratislava |
sato |
erdinger nedavno som konecne erdinger ochutnal a pravdupovediac som ostal trochu sklamany. chybala mi tam nejaka vyraznejsia chut alebo nieco take. primator weizenbier mi teda chutil viac (ale mozno ho v podniku, kde som ho dostal, mali len prilis vychladene. rozhodne nemalo od 9-11 stupnov ako sa pise v clanku) 14.2.2010, 12:30 |
bix |
vyrobis weissbier v nasich podmienkach... ... evidentne problem je, pretoze dvakrat po sebe na vianoce specialny zlaty bazant psenicne bola katastrofa 6.3.2009, 15:15 |
Lubos Editor portálu členom od 9.9.2003 661 komentárov 208 podnikov 26 fotiek |
Kto chce vedieť viac ... Kto chce vedieť viac o pšeničných pivách tak tu je link : http://zabava.atlas.cz/clanek.asp?cid=2243&rid=8 Napr. v Česku robia výborné pšeničné pivá 3 reštauračné minipivovary a stredný pivovar Primátor. Pšeničné pivo sa doporučuje podávať s plátkom citrónu a takto je možno ho ochutnať napr. v reštauračných minipivovaroch Pegas, Brno alebo v Pivovarskom dome v Prahe: www.knp.sk/pivodb/pivnanadhronom/2964/ Na Slovensku do tejto kategórie možno zaradiť dovážané pivá: belgický Hoegaarden white http://www.kamnapivo.sk/webtron/HoegaarderVyhral.html a nemecké Schoferhoffer, Tucher, ktoré sa čapujú v niektorých podnikoch alebo fľaškové/plechovkové dostať v obchodnej sieti. Všeobecne o Pšeničnom pive: Obľúbené, pôvodne belgické pivo. Má mať kyslastú (osviežujúcu) chuť s korenenou príchuťou a má byť zakalené. Vyrába sa z nesladovanej pšenice a pridávajú sa do neho podľa rôznych značiek bylinky či nakvalitnejšia pomarančová kôra. V Nemecku sa varí z pšenice, ktorá prejde sladovacím procesom, zato bez ďalších prísad. Pšeničné pivá môžu byť tmavé aj svetlé, ale mali by byť zakalené. V Belgicku jestvuje napríklad biele pivo (úplne svetlé pšeničné pivo), v Berlíne narazíte na Berlínske svetlé, na juhu Nemecka narazíte na množstvo rôznych Weissbier či Weizenbier, neraz vyrábaných priamo v pivovaroch, ktoré patria hostincom. Zákal spôsobuje, že sa pivo nefiltruje, zato má kratšiu dobu spotreby. Podáva sa pri teplote okolo 9 – 11 °C. Typickým predstaviteľom je Hoegaarden white biele pivo, od ktorého sú ostatné biele pivá odvodené. 7.12.2004, 16:21 |
Michal Wagner |
pivko v Bavorsku Keď som bol minule v Bavorsku, Erdinger Weißbier som proste vyskúšať musel (asi preto, že ho mali v mojej obľúbenej krčme neďaleko hotela) a musím povedať, že odvtedy dúfam, že sa na Slovensku nájde niekto, kto by takýto typ piva vyrobil. Ako sme sa dozvedeli včera od pivovarníckeho majstra značky Šariš Jána Čerkalu, vyrobiť weißbier v našich podmienkach nie je problém, dokázali, ale vraj sa ešte na Slovensku nenašiel dostatočný počet konzumentov. Mám pocit, že na Slovensko zatiaľ príde len fľašková forma Erdingeru, ale obávam sa, že to nebude presne to, čo čapované v Bavorsku. Každopádne, kto ešte Erdinger neochutnal, rozhodne by to mal skúsiť. Osobne doporučujem dať si aspoň 3, lebo pri prvom si pomyslíte, že to snáď ani nie je pivo, pri druhom si jazyk zvyká a tretie a každé ďalšie pijete s veľkou chuťou... (Až s mi začali zbiehať slinky, pri písaní tohto komentáru :) ) 25.11.2004, 15:08 |