Diskusia k článku
http://www.kamnapivo.sk/webtron/HoegaarderVyhral.html?comments
Ľuboš |
Hoegaarden doplnenie Maroš Hajduk Napísal: V knihe od Rogera Protza The Ale Trail sa o pive Hoegaarden píše:Zmes zrna(sypanie) sa skladá zo sladového jačmeňa a nesladovanej pšenice v pomere 50:50.Použité sú dve odrody chmeľu a to East Kent Goldings pre arómu a Žatecký pre jemnú horkosť, pivo dosahuje okolo 20 jednotiek horkosti (EBU).Počas varenia sa pridáva pomletý koriander a sušená kôra pomaranča Curacao.Po fermentácii pivo dozrieva v teple asi mesiac, potom sa pridáva cukor (glukóza) a pivo je opätovne zaočkované kvasnicami, ale iným kmeňom.Obsah alkoholu je 4,8%.Má výraznú korenistú vôňu s jasnou stopou pomarančov.Je ovocne nakyslé, ostré vo vôni a veľmi osviežujúce.Buket je nádherný citrónový a doznievanie je horko sladké. V knihe od Michaela Jacksona Beer Companion sa okrem iného píše:Fermentácia trvá týždeň pri teplote 18-24C/64-75F.Teplé dozrievanie trvá 3-4 týždne pri teplote 12-15C/53,6-59F.Po nasledovnom zaočkovaní pivo dozrieva vo fľaši asi 10 dní pri teplote 25C/77F. V knihe The Encyclopedia Of World Beers od Grahama Leesa a Benjamina Myersa je pivo Hoegaarden charakterizované takto" svetlá mútna žltá farba, pomarančová aróma, suché. Znalci si ho nechávajú odležať ešte asi 3 mesiace.Na zdravie! Odpovedať | Nevhodný... 14.10.2004, 12:03, BA |
Pridaj komentár