Štvrtok 25.4.2024   oslavuje Marek zajtra pozýva na pivo Jaroslava

6984 podnikov 

Degustácia Axiom Rumpál Lager

http://www.kamnapivo.sk/webtron/degustacia-axiom-rumpal.html

19. január 2020, 08:00
bobo
Degustácia Axiom Rumpál Lager

Náhoda chcela, že sa mi ozval Rudo Pivko, či by som chcel pivká z nového pivovaru Axiom Brewery, mohol som odmietnúť takej ponuke?, nuž nie. Tak ďakujem za dodávku 16tich rôzných pív, budem mať čo robiť :). Ako prvé som koštol ležiak, ono sa traduje, že ak pivovar vie uvariť dobrý ležiak, resp. dobrú desinu, nemôže pokaziť už nič (ono tá tradícia nie vždy funguje :) ? :( ). 

 

 

PIVOVAR: Axiom Brewery s. r. o., Průmyslová 3, Prostějov, ČR
NÁZOV: Rumpál
TYP PIVA: svetlý ležiak  
ALKOHOL: 4.4%
STUPŇOVITOSŤ: 12°
BALENIE: 500ml fľaša, sklo hnedej farby
ZLOŽENIE: voda, jačmenné slady, chmeľ, kvasnice
DÁTUM DEGUSTÁCIE: 18. 01. 2020

TRVANLIVOSŤ DO: 29. 10. 2020
POČET DEGUSTÁTOROV, KTORÍ HODNOTILI: 2
TEPLOTA PIVA: 7°C

 

 

 

1. Aróma (1 - 10b.) : 5

Na začiatku výraznejšia aróma diacetylu - maslové karamelky, staršie maslo, po kratšom čase sa intenzita zníži, ale diacetyl predsa ostáva. Stopy po kvetinkách, bylinách, chmeľ minimálnej intenzity, niečo málo arómy po višniach.

2. Farba (1 - 3b.) : 2.5

Svetlejšia zlatistá farba, skoro číra tekutina.
3. Pena (1 - 3b.) : 2

Vyššia pena bielej farby tvorená jemnými bublinkami, šumivá, rýchlejšie opadla, zanecháva na stene pohára jemné stopy. 
4. Chuť (1 - 20b.) : 11

Ľahko sladový základ s prítomnosťou chute po karamele, trochu mede, kukuričných maslových pukancoch, mierna chlebnatosť, ovocná stopa po jahode, istá miera oxidácie.

5. Horkosť (1 - 3b.) : 2.5

Stredná až nižšia intenzita chmeľovej kvetinkovej horkosti, mierne trávnatá stopa.  .
6. Pocit v ústach (1 - 3b.) : 2

Ľahšie telo, stredne sýtené, na konci mierne sladko-horkasté. Aj hrejivé.

7. Celkový dojem (1 - 8b.) : 4

V prvom rade problémom je vyššia intenzita diacetylu, iste vo svetlých ležiakoch plzeňského typu celkom prirodzený sprievodný jav, má to veľa nie len českých ale aj slovenských ležiakov uvarených v malých pivovaroch. Tu je to cítiť intenzívnejšie. Taktiež prejav oxidácie je zrejmý, aj v chuti, aj vo vôni. Je to moje prvé pivo z tohto pivovaru, možno sa dostanem niekedy aj k čapovanému, možno niekedy aj z inej várky, ale tentoraz "LTT" (len tak, tak). Čakal som v podstate oveľa viac. Piteľnosť vcelku dobrá, ak vám neprekážajú spomenuté výhrady.

HODNOTENIE: 29 - 58 - 5.8/10

Ak tu tvoj obľúbený podnik nie je, pridaj ho a budeš jeho zakladateľom. Páči sa ti KamNaPIVO? Povedz o ňom kamarátom.Čo zlepšiť? Sme zvedaví na tvoj názor.
Uvádzané informácie pochádzajú v prevažnej miere od verejnosti, preto nemôžeme garantovať ich pravdivosť a presnosť. Každý môže údaje aktualizovať.
Obsah týchto stránok je chránený autorským zákonom © Použitie pre iné ako osobné účely je bez povolenia prevádzkovateľa zakázané.
Reklama na portále