Sobota 20.4.2024   oslavuje Marcel zajtra pozýva na pivo Ervín

6984 podnikov 

Degustácia Ó hara´s Lublin to Dublin 2015

http://www.kamnapivo.sk/webtron/degustacia-o-haras-lublin-to-dublin.html

4. december 2015, 11:00
bobo wbm
Degustácia Ó hara´s Lublin to Dublin 2015

Dnešné pivo, ktoré budem degustovať - Lublin to Dublin je už druhým pivom v štýle stout, ktoré poľský pivovar Browar Pinta uvaril v spolupráci s írskym pivovarom Carlow Brewing Company. Prvý stout bol uvarený v roku 2014 v štýle Robust Oatmeal Stout (16°), druhý uvarený v tomto roku v štýle Milk Stout.

 

 

PIVOVAR: Carlow Brewing Company, Muine Bheag Business Park, Royal Oak Road, Bagnelstown, Country Carlow, Írsko, uvarené v Carlow v spolupráci s Browar Pinta
NÁZOV PIVA: Ó hara´s Lublin to Dublin 2015

TYP PIVA: stout, milk stout/sweet stout
ALKOHOL: 6%
STUPŇOVITOSŤ: 16,5°
BALENIE: 0,5l sklenená fľaša hnedej farby
ZLOŽENIE: voda, jačmenný a pšeničný slad, chmele Marynka a Lubelski, laktóza,badyán, sladké drievko, kvasnice
DÁTUM SPOTREBY: 28. 12. 2016
DÁTUM DEGUSTÁCIE: 27. 09. 2015
POČET DEGUSTÁTOROV, KTORÍ HODNOTILI: 1
TEPLOTA PIVA: 11°C
NÁKUP: Krakow, PL
CENA: 12 Zl (necelé 3€)

 

  

1. Aróma (1 - 10b.) : 7
2. Farba (1 - 3b.) : 3
3. Pena (1 - 3b.) : 2
4. Chuť (1 - 20b.) : 16
5. Horkosť (1 - 4b.) : 3
6. Pocit v ústach (1 - 4b.) : 3
7. Celkový dojem (1 - 6b.) : 5
HODNOTENIE: 39 - 78 - 7,8/10 

Stredne vysoká pena hnedastej farby, tvorená menšími bublinkami, nie krémová štruktúra, tvorí mierne stopy, stabilná. Farba tekutiny tmavohnedá až skoro čierna, nepriehľadná, oproti svetlu v spodnej časti s rubínovým odleskom. Vo vôni tóny po horkej čokoláde, praženom jačmeni, ľahké stopy po smotane. V chuti jasne pražené tóny, toast, horká čokoláda, sladkasté stopy po mlieku, trochu korenisté po sladkom drievku, strede hladké s postupným nárastom horkastej stopy po spálenom toaste, káve, ale nie výrazné, na konci suchšie. Celkom vyrovnané, hladké pitie. Telo stredne plné, dostatočné. Mierne vyššie sýtenie (to by som ubral). Zaujímavý stout, ak by som sa k nemu ešte dostal, šup ho do košíka, resp. do pivnice (nechať ho tam tak rok, dva, či viac a potom ho koštnúť, verím, že by bol ešte lepší).

Ak tu tvoj obľúbený podnik nie je, pridaj ho a budeš jeho zakladateľom. Páči sa ti KamNaPIVO? Povedz o ňom kamarátom.Čo zlepšiť? Sme zvedaví na tvoj názor.
Uvádzané informácie pochádzajú v prevažnej miere od verejnosti, preto nemôžeme garantovať ich pravdivosť a presnosť. Každý môže údaje aktualizovať.
Obsah týchto stránok je chránený autorským zákonom © Použitie pre iné ako osobné účely je bez povolenia prevádzkovateľa zakázané.
Reklama na portále