Piatok 6.12.2019   oslavuje Mikuláš zajtra pozýva na pivo Ambróz

6966 podnikov 

Degustácia Pereš 11°

http://www.kamnapivo.sk/webtron/degustacia-peres-11.html

3. december 2019, 12:00
bobo
Degustácia Pereš 11°

Toto pivo som si vybral na pondeľňajší podvečer, niečo som už z Kešovko sídliskového pivovaru okúsil, ale bolo to vždy v niektorom z košických podnikov, tentoraz to bude doma :). Tak Pereš, no neperem, len objavujem...

 

 

 

PIVOVAR: Kočovný Kešov sídliskový pivovar, varené v pivovare Corvus, SK
NÁZOV: Pereš 11°

TYP PIVA: Wheatbeer, ochutený medom a zázvorom

ALKOHOL: 5.2%
STUPŇOVITOSŤ: 11°
BALENIE: 0,5l PET fľaša hnedej farby, čapované systémom PEGAS
ZLOŽENIE:  Voda, jačmenné slady, med, zázvor, kvasinky 

DÁTUM SPOTREBY: ? 

DÁTUM DEGUSTÁCIE: 02. 12. 2019
POČET DEGUSTÁTOROV, KTORÍ HODNOTILI: 1
TEPLOTA PIVA: 8°C

NÁKUP: Beer Station, OC Cassovia, KE

CENA: 2.60€ 

 

 

1. Aróma (1 - 10b.) : 5.5

Mierne sladkastá aróma, ale v žiadnom prípade po mede, po fenoloch - banáne, klinčekoch a leukoplaste, ale aj mierna oxidácia. Objavuje sa aj ľahká kyselinka po pšenici a trochu pikantno-korenistá aróma. Deklarovaných, cit.:"...13 kg medu, ktorý dominuje vo vôni piva" som s poľutovaním nezachytil.    

2. Farba (1 - 3b.) : 3

Svetlejšia jantárová, mierne zahmlená tekutina.
3. Pena (1 - 3b.) : 1.5

Vyššia snehobielej farby, jemnejšie bublinky, rýchlejšie opadla, bez stôp na pohári.  
4. Chuť (1 - 20b.) : 11

Na začiatku sa viac prejavuje chuť po surovej nesladovanej pšenici, ale aj vlastne od začiatku po koniec, je aj mierne nasládle, postupne sa prejavuje pikantná hrejivosť zázvoru, jemná kyselinka po pšenici s prejavom citrónu, po ohriatí vystupuje mediciálna chuť.

5. Horkosť (1 - 3b.) : 3

Nízka chmeľová horkosť, primeraná štýlu, nepreráža.
6. Pocit v ústach (1 - 3b.) : 1.5

Stredne telo, presýtené, ihličkovanie na jazyku, sladkastý záver, ale nie po mede, pálenie hrtanu. 

7. Celkový dojem (1 - 8b.) : 3.5

Rozhádzané, nevyrovnané s mediciálnou chuťou a po starých kvasinkách, ktoré asi mali problém správne pretvárať mladinu, resp. ich bolo málo, alebo boli unavené, prípadne sa v sude aktivizovali, hmmm...Ani hefe-weizen, ani american wheat beer, pre mňa ostáva otázkou zámer, nie som proti inováciám, experimentom, ale tu som v rozpakoch, pšeničné, ktoré je vysoko hrejivé a popritom pikantné, ale aj unavené, no neoslovilo ma (aj keď kombinácia zázvoru a medu je pri pivách častá). Alebo starý, zatúlaný sud? Neviem identifikovať čas expedície, resp. čas varenia. Nie je to prepadák, ale...

HODNOTENIE:  29 - 58 - 5.8/10

Ak tu tvoj obľúbený podnik nie je, pridaj ho a budeš jeho zakladateľom. Páči sa ti KamNaPIVO? Povedz o ňom kamarátom.Čo zlepšiť? Sme zvedaví na tvoj názor.
Uvádzané informácie pochádzajú v prevažnej miere od verejnosti, preto nemôžeme garantovať ich pravdivosť a presnosť. Každý môže údaje aktualizovať.
Obsah týchto stránok je chránený autorským zákonom © Použitie pre iné ako osobné účely je bez povolenia prevádzkovateľa zakázané.
Reklama na portále