Diskusia k článku
http://www.kamnapivo.sk/webtron/fotospravy-176-zlaty-bazant-radler-citron.html?comments
cykloturista |
ja pivo moc neriešim,bud mi chuti,alebo nie:),po dlhšej ture vyprahnutý,chodim do oblubených teras na doplnenie tekutín a pivo s perlením lepšie šmakuje,teraz mi začina chutit aj corgon,ale len tankove pivo!!!!!čo hovoríš na tankove pivko? Odpovedať | Nevhodný... 1.10.2011, 21:10 |
Jožo-Koník |
Proti Gustovi žiadny dišputát, ale dobrovoľne obhajovať bežnú produkciu dvoch veľkých sódovkární asi môže len človek, ktorý nič iné a poriadne nepil alebo je masochista a spomínané nadúvanie mu robí dobre... ešte k mbm - lahváča volím oproti čapovaným europivám aj ja, väčšinou z produkcie JM Doľany ;-)Alebo aspoň Krušovice vo fľaši... Čo si ja pamätám zo strednej z tridsaťročnej učebnice, tlačenie vzduchom pri zachovaní nejakých podmienok a vyčapovaní suda do jedného až dvoch dní by nemalo pivu ublížiť... Blbý krčmár s bombou od Messera je imho nebezpečnejší... Najlepšie by to bolo asi samospádom z dreveného suda :-) 23.9.2011, 22:49 |
bobo Editor portálu členom od 27.9.2004 1718 komentárov 672 podnikov 4039 fotiek |
Jožo ... ... parádny ťah, 99% bežných konzumentov vôbec nerozumie pivu, veľké pivovary z toho neúnosne ťažia. 23.9.2011, 16:51 |
Jožo-Koník |
Práve o tomto hovorím... Mimochodom, nedávno som spravil menší sociálny experiment, atakovali ma futbalisti, že im núkam k pitiu steigra jedenástku a nie "niečo poriadne, napríklad corgoňa". Zakúpil som obe značky, desinky kvôli spravodlivosti, ponúkol som k degustácií v anonymných pohároch... Steiger vyhral 4:1, zhodou okolností podobným pomerom tie naše násosky v dresoch vtedy prehrali... Záver zase ten istý - nejde o to, čo uvaríš, ale ako natlačíš konzumentovi do hlavy, že je to dobré... 20.9.2011, 21:59 |
mbm |
evolucia / devolucia ...zaujimavy je vyvin vnimania co2 spotrebitelskou verejnostou... kym za bolsevika bolo kazde pivo tlacene vonkajsim ovzdusim a teda nijak externe nedosycovane, nedali nan konzumenti dopustit a flaskovane verzie s pridavkom konzervacneho co2 odmietali ako sodovku :)) ..ajhla dnes vo vacsine putik na slovensku je pivo tak domrdane externym sytenim priamo pri capovani, ze chut aj vysokokvalitneho piva dostava "zarucenu eurokvalitu" a ono to konzumentom chuti :(( ...njn, ja dnes radsej volim kvalitu vo flasi s paradoxne casto podstatne nizsim obsahom co2, ako bohuzial predrazene a presytene sracky z vycapnych zariadeni slovenskych podnikatelov... / cest vynimkam, obom :) / 18.9.2011, 20:21 |
Jožo-Koník |
...o termínoch sa nebudeme prieť, je to, ako hovoríš... ja som len chcel na vlastnej skúsenosti ilustrovať vnímanie bežného konzumenta... máme skrátka ešte na tej osvete hodne čo robiť :-) 17.9.2011, 14:59 |
bobo Editor portálu členom od 27.9.2004 1718 komentárov 672 podnikov 4039 fotiek |
Rezkosť a sýtenosť Myslím si, že R a S sú dva odlišné atribúty. Rezkosť vnímam ako pocit prejavujúci sa na jazyku po napití piva jemné, či silné bodanie, akoby ihličkami, je spôsobené prítomnosťou prirodzeného kysličníka uhličitého, vytoreného prirodzenou fermentáciou, kvasením, tu je to OK. Sýtenosť piva dodatočným tlačením CO2 je voči konzumentom piva rúhanie!!!, nemá čo v pive robiť, iba ak zakryť nekvalitne odvedenú prácu, resp. "nový pohľad" na pivo, resp. nápoj tváriaci sa ako pivo. To je môj názor, ale môžem sa aj mýliť, rád sa nechám poučiť. K rezkosti, mal som možnosť ochutnať viacero pív s minimálnou rezkosťou a boli výborné, teda väčšiu váhu na rezkosť dávame na pivá spodne kvasené, ležiaky plzenského typu. Také ale, či portery ju majú podstatne nižšiu, aspoň mám takéto skúsenosti. 14.9.2011, 21:52 |
Jožo-Koník |
Ľudia sú už na nadmernú umelú rezkozť zrejme zvyknutí a berú ju už ako charakteristickú vlastnosť, trebárs po okoštovaní mojich výtvorov si dosť veľké percento degustátorov sťažuje, že corgoň v krčme je rezkejší a mal by som to svoje "okysličiť"... 14.9.2011, 17:55 |
Vartáš - Libor |
Re[4]: cykloturista neber to v zlom, ale tým Gambáčom si si pekne nas.. do nohavíc.... s tou kváziznačkou by som sa rozhodne nechválil... Vieš prečo je vlastne taký "perlivý"? lebo tie bublinky sa tam dávajú až na konec. To sa to potom pekne grgá a nadúva, že? Perlenie je skôr chyba ako pozitívum.... :-( 14.9.2011, 13:07 |
cykloturista |
Re[3]: cykloturista nie:))),iba mi chuti...aj ked je to limopivo.ale radšej mam gambača 10,dobr vychladeneho,perliveho,s čapicou:)),pil som furu značiek napr.valašek,svijany a.i,ale tie neperlia..a čo ty? akeho maš favorita?:))) 14.9.2011, 12:44 |