Môj adventný pivný denník 2017 - 19
Dnes sa mi akosi nechcelo ísť na pivko, nelákali ma ani Vianočné trhy, mrholilo, tak som ostal doma. Tak mi ostal čas na prípravu škvarkovej nátierky, nerobím ju podľa žiadneho pevne stanoveného receptu, ale len tak na pankáča. Samozrejme škvarky sú základom. Ani by ste neverili, že zohnať (ak nemáte svojho mäsiara :) dobré a vhodné škvarky na nátierku je celkom fuška, ale zadarilo sa.
Takže ako som ich pripravoval dnes,...ale najprv som si otvoril a nalial Fuller´s Winter Old Ale.
Dnes som použil 400g mletých škvariek, ktoré som poriadne vymiešal so štyrmi lyžicami plnotučnej horčice, nadrobno nakrájanou cibuľou (stačí 1/2), štyrmi na drobno nakrájanými sterilizovanými uhorkami (kaliber 5 - 7 cm :) ), troma na tvrdo uvarenými vajciami (už zlacneli :) ) ktoré som taktiež nasekal na čo najjemnejšie kúsky, k tomu mleté čierne korenie a soľ podľa chuti.
Zajtra táto nátierka doplní tradičné pivárske pochutiny (utopence, nakladané syry) a k tomu v ponuke bude na výčape doma varená ipka (16° Plato), hefeweizen z Kauflandu :) a Vianočný porter God Times (15°).
Tak aby už bolo zajtra!