Môj adventný pivný denník 2018 - 20
Po včerajších rozpačitých skúsenostiach s čiernou ipou (v tomto prípade nebola na vine) "voľby sládkov" v dvoch košických podnikoch som to dal v treťom, v Pilsner Urquell Pub v košickom obchodnom centre Aupark. Závlahu mi urobil jeden šnit PU a následne na rad prišla PU Black IPA.
Tak, dnes vcelku spokojnosť, teda s rýchlym postavením pohára s ejlom Black IPA, ... vo vôni prevláda, aj keď v nižšej intenzite, ako by som očakával chmeľová stopa po ovocí (mierne jablko?) niečo tmavá višňa, jemne po praženom slade, trochu karamelu a kávy. Telo plnšie, sýtenie primerané, v chuti prevládajú ovocné tóny, dobre piteľné. Z troch koštovačiek (tri podniky, to isté pivo/ejl a tri rôzne poznatky) je táto BIPA pre mňa najlepšie podaná, aj chuťovo najviac bližšia štýlu, aj keď nie je to práve top Black IPA. Pomohla k tomu iste prijateľnejšia teplota piva, cca 8°C. Inak príjemne meastremová, neublíži, nemá technologické chyby, dobre sa pije. Čo chcieť viac? (ešteže tu nie je zmienka, že je to remeselné).
Nebolo by to však úplné, ak by som mal čakať trištvrte hodiny na spoj domov (moja vina, nestíham tak rýchlo bežať, a vlastne aj prečo?), tak na ohriatie mi ostala štácia v Pokhoi-i, už je to tak, ak chceš dať v Košiciach v centre mesta kapurkovu, daj ju tu. Dnes s Padreho (Padre Craft Brew) saisonom Gypsy Rouge, zavrieš oči, dáš hlt a si v Belgicku, otvoríš oči a si v Pokhoi-i :). Belgičan ako od belgickej mamičky, top, táto várka je neuveriteľne vyrovnaná, doladená, toto Maroš vie, kalap dolu. Dal by som tomuto veľmi dobre piteľnému a štýlovo čistému saisonu aj 9.5/10. Bude iste v mojom tohtoročnom TOP 10. Howgh!