Štvrtok 25.4.2024   oslavuje Marek zajtra pozýva na pivo Jaroslava

6984 podnikov 

Trip za Plzničkou a dobrotami - Camelot

http://www.kamnapivo.sk/webtron/trip-za-plznickou-a-dobrotami-camelot.html

14. júl 2020, 10:10
bobo
 Trip za Plzničkou a dobrotami - Camelot

Prvý sme navštívili tradičný podnik v Košiciach, ktorý od svojho vzniku je takým propagátorom a ambasádorom piva Pilsner Urqell a českej pivnej kultúry. K nej patria aj pivárske pochutiny ako utopence a nakladaný hermelín. Camelot je známy okrem steakov aj vždy dobrým tatarákom. Koštovky pív a jedla sme robili dvaja, niekedy traja, naše poznatky sú subjektívne a odrážajú náš názor, zistenia v danom čase. Takže pekne po poriadku, ...

 

   

Pivo

Dlhé roky som zástancom pitia piva čapovaného do tretiniek, zvykol som si na to už veľmi dávno, keď som "mapoval" slovenskú pivnú scénu a často sa mi stávalo, že prinesené pivo bolo v zlej kondícii, vo veľa prípadoch aj pokazené a prestalo ma baviť sa s čašníkom prieť a vysvetľovať, že takto podané pivo je vhodné skôr do kanálu a nie na stôl hosťa (nebol rozdiel v type podniku). Tretinka má aj rad iných výhod, môžete si ich dať viac :), nezvetrá tak rýchlo, neoteplie,...a v neposlednom rade, ak vám nechutí, skôr sa poberiete inde :). Takže pri plzničke volím spôsob načapovania šnyt.

 

Pilsner Urquell (šnyt 1.89€) tankové

 

Hustá, priam smotanovo hustá pena, miernejšie nasýtené, nenafukovalo, teplota pocitovo mierne vyššia ako ideálna (iste vyššia ako 7°C), po každom hlte zanecháva krúžky, miernejšia rezkosť, čapované do mokrého pohára. 

 

Šariš 13° (šnit 1.89€) 

 

Asi som obsluhujúceho trochu prekvapil s požiadavkou načapovať mi Šariš 13° na šnyt, ale šlo to :), myslím, že mi takto tento "špeciál" chutil, už aj pena bola o niečo mohutnejšia a hlavne hustá ako šľahačka, spomenul som si na klasický výrok z filmu  Postřižiny. Telo bolo menej nasýtené, pevnejšie, sladovejšie. Teplota ideálna (rovnaká ako pri PU), viac odpovedajúca tomuto pivu, zanecháva krúžky. Čapované do mokrého pohára. Napodiv bez výhrad, pivo ma prekvapilo, že sa tak dobre pilo :).

 

Pikantný utopenec (80g, 2.90€, 3.62)

 

Kyslejší nálev/lák (veľa sa s ním nenatrápili, chcelo by to doladiť, dominoval ocot), špekáčik dostatočne mäsový s peknými "špekovými" okami, ideálny základ, nestratil chuť mäsa aj cez kyslejší lák, plnený kyslou uhorkou, cibuľou, aromaticky akurát, jednoduché servírovanie, za mňa 4/5.

 

Nakladaný hermelín (120g, 5.50€, 4.58)

 

Dozretý na hrane konzumu, roztierateľný, smotanový, nijako neupravený, aspoň v chuti a aróme nebolo okrem syra a cibule nič cítiť, jednoduché servírovanie, doplnok pikantná alma paprika, čakal som podstatne viac, aj s ohľadom k cene, samotný dojem po dohode 4/5.

 

Tatarák (130g 12.99€, resp 50% zľava) hrianka 0.30€

 

Vopred namiešaný, jemný, bez šliach, (mäso z ktorej časti, neviem určiť) jemne cítiť worchester, korenie, trochu viac sladkej papriky, ozdobený vaječným žĺtkom, na dochutenie podľa svojich predstáv na tanieri naservírovaná horčica, kečup, na jemno nakrájaná cibuľa, hrianky opekané na oleji do zlatova. Ako celok príjemné, chutné jedlo k pivu. Za nás 4.5/5.

 

Košice, 05. 07. 2020

Ak tu tvoj obľúbený podnik nie je, pridaj ho a budeš jeho zakladateľom. Páči sa ti KamNaPIVO? Povedz o ňom kamarátom.Čo zlepšiť? Sme zvedaví na tvoj názor.
Uvádzané informácie pochádzajú v prevažnej miere od verejnosti, preto nemôžeme garantovať ich pravdivosť a presnosť. Každý môže údaje aktualizovať.
Obsah týchto stránok je chránený autorským zákonom © Použitie pre iné ako osobné účely je bez povolenia prevádzkovateľa zakázané.
Reklama na portále