Štvrtok 25.4.2024   oslavuje Marek zajtra pozýva na pivo Jaroslava

6984 podnikov 

Trip za Plzničkou a dobrotami - Centrál

http://www.kamnapivo.sk/webtron/trip-za-plznickou-a-dobrotami-central.html

16. júl 2020, 10:00
bobo
Trip za Plzničkou a dobrotami - Centrál

Druhým podnikom je Central pub & restaurant, v podstate mu dávam druhú šancu, čo sa týka utopencov a hermelínu :), pôvodne som chcel začať s týmto podnikom, len ma zradil fotoaparát, teda presnejšie zabudol som doň vložiť pamäťovú kartu a tak (pivo bolo OK) ten nevábny utopenec a ešte hroznejší nakladaný hermelín som nezdokumentoval, ale uviesť si to pokladám za potrebné. Len v skratke, utopenec bol možno len pár minút v octovom kúpeli a doň bola natlačená pomletá feferónka, cibuľa z predchádzajúceho nálevu, tomu vravím skladačka. Hermelín detto, absolútne čerstvý, teda neodležaný, len tak obliaty olejom , nejaký feferón a toť vsjo. Hmmm, obsluha bola fajn, "keby som to spomenul pred platením, tak by mi ho neúčtovala", nuž čo. Bolo to niekedy pred dvona týždňami. Tentoraz situácia bola celkom iná, boli sme na koštovke dvaja :)...  

 

Pivo

Pilsner Urquell šnit (tankové)

 

Správne načapované do mokrého krígľa, hustá pena, jemne nasýtené, teplota 7°C, čerstvé, dobre piteľné, bez chýb ako v chuti, tak aj vo vôni (jemný, príjemný diacetyl, tak typický pre tento svetlý ležiak). 

 

Šariš 13° (šnyt) 

 

Dobrá voľba dať si šnyt, aj keď obsluha bola sprvoti zarazená mojou požiadavkou, na výčape to zvládli. Telo pevne sladové, svieže, veľmi dobre sa hodilo k tataráku. Pena ešte hustejšia ako pri plzničke, je to pochopiteľné. Sýtenie stredné. Zanecháva pekné krúžky. 

 

 

Utopenec (100g, 3.10€, 3,10, popis - Pikantné špekáčky, cibuľa, feferóny, chlieb).

 

 

Špekáčik mäsový, vhodne zvolený, mierne kyslejší lák, prekážala výraznejšia chuť paprikovej pasty, ktorou bol naplnený, primerane odležaný, servírovanie klasické s feferonkou, tentoraz 4/5 (dúfam, že to tak aj ostane).

 

Nakladaný hermelín (120g, 4.80€, 4.0) Hermelín, cibuľka, baranie rohy, chlieb 

  

Syr na horizonte konzumácie, teda ešte dobrý, dal sa natrieť na chlieb, aj keď bol na hrane životnosti bol bez známok kvasenia, ktoré sa často objavuje pri dlhšom čase a hlavne ak je použitá mladá, mäkká cibuľa. Klasická, jednoduchá úprava, bol plnený cibuľou a jemne okorenený (aj majoránka?),  iste si zaslúži 4.5/5

 

Pravý tatársky biftek (120g 12.90€, 10.75, popis - Pravá hovädzia sviečkovica jemne mletá, cibuľka, cesnak, vaječné žĺtko, hrianky/topinky).                                 


 

Jemne namleté vláčne mäso, bol už vopred namiešaný, v chuti dominuje sladká červená paprika, ktorá ruší celkový dojem, menej by bolo lepšie, zaujímavejšie servírovanie, bol obalený sekanou cibuľkou. Nebyť papriky hodnotenie aj viac ako 4/5. Hrianky boli pripravené na oleji, horúce, do zlatova osmažené. 

 

Košice, 06. 07. 2020

 

Ak tu tvoj obľúbený podnik nie je, pridaj ho a budeš jeho zakladateľom. Páči sa ti KamNaPIVO? Povedz o ňom kamarátom.Čo zlepšiť? Sme zvedaví na tvoj názor.
Uvádzané informácie pochádzajú v prevažnej miere od verejnosti, preto nemôžeme garantovať ich pravdivosť a presnosť. Každý môže údaje aktualizovať.
Obsah týchto stránok je chránený autorským zákonom © Použitie pre iné ako osobné účely je bez povolenia prevádzkovateľa zakázané.
Reklama na portále