Sobota 5.10.2024   oslavuje Viera zajtra pozýva na pivo Natália

6984 podnikov 

Ponuka pív
Hoegaarden White 2,-
Kaltenecker 2,20
Plzeňský Prazdroj 1,60
Velkopopovický Kozel 10 st 1,10
Rezané pivo polotm 11 st 1,35
Hodnotenie
Celkový dojem, atmosféra
Kvalita obsluhy
Čistota vzduchu
Charakteristika
Jedlo
jedlo: áno
veľkosť: 35 stolov
veľký stôl: ÁNO
Kontakt
Stará Prievozská 18
tel: 02/5341 9948, 0903 828 730
Otváracie hodiny
Pon: 
11oo - 02oo
Utr: 
11oo - 02oo
Str: 
11oo - 02oo
Štv: 
11oo - 02oo
Pia: 
11oo - 03oo
Sob: 
11oo - 03oo
Ned: 
11oo - 02oo
Aktualizácia

Mlyn

http://www.kamnapivo.sk/bratislava/ruzinov/mlyn/PxvPn/

reštaurácia
Foto
Kontakt, otváracie hodiny, ceny: pozri pravý stĺpec...
Reštaurácia v mlynársko-rustikálnom štýle. Drevený, lakovaný, svetlý nábytok, pekný otvorený krb, sviečky na stoloch a akvárium dotvárajú atmosféru. Kapacita je 200 ľudí.

Pokračovateľ známeho zrušeného podniku U Supa aj s kuchyňou a ich receptom na dusené špekáčky plnené paprikou na čiernom pive a cibuľke - upečenec, ktorý uvádza aj Petr Novotný v jednej zo svojich kníh. Výborné jedlá, ktoré väčšina návštevníkov vychvaľuje (t.j. cez obed aj večer je narvané a obsluha niekedy nestíha). Chlieb je vždy v cene jedál. Celkovo je tu veľmi dobrý pomer kvalita/cena.
Ponuka piva
Pivo:
Na reštauráciu široký sortiment piva, slušne načapované, žiaľ iba s CO2 a zo sudovne. Ceny piva sú pod Bratislavským priemerom celkovo aj v jednotlivých značkách (podrobnejšia aktuálna štatistika: http://www.kamnapivo.sk/etc/stat.html). Od 15/3/2004 sa začalo čapovať aj výborné, osviežujúce, belgické kvasinkové pivo Hoegaarden White (viď http://www.kamnapivo.sk/webtron/HoegaarderVyhral.html) (malé 0,25l za 25.-Sk) za najlepšiu cenu v Bratislave. A zároveň sa skončilo čapovanie Smädného Mnícha Prémium (čo je škoda, bol tu za dobrú cenu 22.-Sk, ale vraj ho málokto chcel :-( ) Od polovice mája 2004 došlo k zmene, Velkopopovický Kozel bol nahradený Zlatým Bažantom 10 a 12st a tmavý Šariš ovenčený medailami Zlatým Bažantom, čím došlo ku sklamaniu fanúšikov SAB-u, ktorý má predsa len pestrejšie portfólio ako Heineken, ale zmena má hlbšie príčiny.

Teplota skúšaného piva:
Hoegaarden White (17/4/04 večer) bola 5 st. C (ideálne by mala byť 3-4 st. C, belgické pivá sa podávajú pri 3-4 st. C, nie ako pivá plzenského typu 6-8 st. C). Môj typ - predtým ako si dáte Hoegaarden, dajte si malé 10st. pivo alebo niečo iné a zatiaľ si nechajte pohár na Hoegaarden schladiť v mrazničke/ľadom, pretože je z hrubostenného skla a ak má izbovú teplotu zbytočne pivo otepluje.

Teplota piva nameraná 21/7/04 bola: Hoegaarden 8 a 9 st. C (príliš teplé) pri pohári bez predchladenia v mrazničke dokonca 10 st. C, Bažant 12ka 9 st. C, Bažant 10ka 7 st. C, Budvar 9 st. C, Bažant tmavý 9 st. C. Najlepšie dopadol Bažant 10ka (zrejme najviac ide) ostatné by mali mať o jeden, ale lepšie o dva st. C menej.

Špeciality k pivu:
Nakladaný hermelín 69.-Sk/80g, hydinová tlačenka 69.-Sk/150g, mlynárova doska (klobása, slanina, niva, syry) 119.-Sk/250g a jej maxi verzia 399.-Sk/1200g, upečenec (špekáčky plnené kozím rohom pečené na čiernom pive s kečupom a cibuľkou - veľmi dobré) 79.-Sk/200g, srnčí guláš 139.-Sk, pečené rebrá 109.-Sk/200g, gril. bavorské koleno 329.-Sk/1kg (príprava 2h), halušky 109.-Sk/400g, domáca fazuľová s údeným a klobásou 79.-Sk/0,33l, okrem toho iba slepačia 35.-Sk/0,33l (čo je dosť málo), zemiakové placky 55.-Sk/200g, 7 druhov jedál z rýb (pstruh, zubáč, kapor...) 119-169.-Sk/100-200g (majiteľ je vášnivý rybár :-)) vyprážaný syr 95.-Sk/120g + hranolčeky 25.-Sk/150g + tatárska 18.-Sk/75g, robia aj tatarák (na požiadanie).
Možnosti zábavy
Mlyn nezaostáva ani v zábave:
5 TV + veľkoplošné premietacie plátno asi 2x2m bolo v pol. roka 2005 upgradované na veľkoplošnú LCD obrazovku, šípky, jukebox, hracie automaty. V Sobotu živá hudba, koncerty. Wi-fi Hotspot - bezdrôtový internet ZADARMO. Zákazník so svojím notebookom sa môže bez káblu pripojiť na internet. Kartu na pripojenie požičiavajú bezplatne.

Organizujú koncerty prevažne miestnych kapiel, obvykle cez víkend.
Ďalšie informácie
Nuž a čo zlepšiť?
Určite obsluhu cez obed (viď aj komentáre), snáď angažovaním výpomoci počas obedov a údržbu WC počas väčších akcií (športové prenosy, koncerty). Tým by sa podnik posunul ďalej. Na niektorých laviciach sa dosť zle sedí, majú príliš nízke operadlo, prípadne nevhodne konštruované (na poschodí aj dole). Vaše ďalšie návrhy skúste vyjadriť v komentároch.

Cigary sú tiež!

Ďalšie info:

http://www.bratislavskenoviny.sk/najnovsie-spravy-z-bratislavy/bedeker-gurmana/mlyn-patri-na-spicu-vo-svojej-kategorii.html?page_id=4354
Ako sa tam dostať
Je to za Výstaviskom Bratislava, Orange-om a Business centrom od centra v smere na Prievoz, spoje MHD zastávka Miletičova trolejbusy 201,202,207,208, autobus 70 a 510 - nočný. MHD zastávka Prievozská 70,96 a nočný, trolejbusy 201,202,207,208. Zo zastávky Miletičova asi 5 min. peši smer Prievoz po pravej strane, k Výstavisku Bratislava. Na ceste je reklama so šípkou, ale veľmi nenápadná a veľký propagačný modrý bazén, tak tam doprava.

Autom je to lepšie a dá sa parkovať na veľkom parkovisku hneď pri Mlyne. Z diaľnice môžte odbočiť na prvom Exite za Prístavným mostom (od smeru Incheba, Brno, Viedeň) na smer BA - Prievoz/Centrum (treba si dať pozor a neodbočiť na Slovnaft!), potom je po ľavej strane Baumax a PSS, a.s., prídete na 1. svetelnú križovatku (nie do podjazdu!) otočíte sa o 180 stupňov nazad a na prvej odbočke sa dáte doprava (je tam smerovka - parkovisko PSS) a ďalej rovno asi 100m. Pozri mapu.


Podobné podniky
Okolité podniky
Údaje o podniku


Posledná zmena:  
14.8.2017, 12:18
Založenie:  
29.9.2003, 12:31
Ľuboš
Editor:  
Lubos

Ak tu tvoj obľúbený podnik nie je, pridaj ho a budeš jeho zakladateľom. Páči sa ti KamNaPIVO? Povedz o ňom kamarátom.Čo zlepšiť? Sme zvedaví na tvoj názor.
Uvádzané informácie pochádzajú v prevažnej miere od verejnosti, preto nemôžeme garantovať ich pravdivosť a presnosť. Každý môže údaje aktualizovať.
Obsah týchto stránok je chránený autorským zákonom © Použitie pre iné ako osobné účely je bez povolenia prevádzkovateľa zakázané.
Reklama na portále