ZRUŠENÝ - Fusion
http://www.kamnapivo.sk/bratislava/stare-mesto/fusion/PLgqQ/
reštaurácia
Kontakt, otváracie hodiny, ceny: pozri pravý stĺpec...
Prostredie:Reštaurácia je v priestoroch niekdajšej kaviarne na dolnom podlaží hotela. Pozitívom sú materiály reštaurácie s príjemnou grafikou. Že tu na vkus a eleganciu dbajú veľmi poctivo, vidieť aj na originálnom porceláne.
Obsluha:
Je elegantne upravená, zvyknutá komunikovať v cudzom jazyku a čašníci vedia dobre predať, čo je v ponuke. Jedlá servírujú profesionálne, aj keď na ukladanie príborov by sme im odporučili použiť aspoň obrúsky, ak nie rukavičky.
Vytknúť im možno menšie rezervy v znalosti ponuky.
Nevýhodou je pomerne slabšia otváracia doba
Jedlá a nápoje
Kuchyňa:Termín fusion (fúzia) používa moderná gastronómia na označenie trendu, pri ktorom sa spájajú kulinárske tradície z rôznych končín sveta a vznikajú z nich pozoruhodné inovácie. Zvláštne postavenie v tejto fúzii gastronomických kultúr majú ázijské kuchyne. Akiste preto vo Fusion šéfkuchársku čiapku zverili Saravananovi Gurusamymu z Malajzie. Ten si za základ menu vybral špeciality thajskej, indickej, malajzijskej a čínskej kuchyne. A ako sme mali možnosť opakovane posúdiť, východoázijské chute sa skvele snúbia s európskym prístupom, predsa len opatrnejším ku koreninám. Exotickému šéfovi v tom pomáha ďalší kolega, ktorý prišiel z Česka.
Jedlá:
Hneď na úvod prvej návštevy nás naozaj milo prekvapili grilované marinované hovädzie filety s hríbikmi šitake, tofu s mladou zeleninou (980 Sk), hoci šafranová ryža nám veľmi pochuti nebola.
Jedlo krásne naservírované, šťavnaté mäsko ochutené zázvorom a cesnakom, nachrumkavo opečená voňavá zelenina - chod par excellence.
Podobne idylický pôžitok sme mali z Thajských kreviet na mangovo-avokádovom šaláte s limetkovo-koriandrovou zálievkou (550 Sk) aj z Tigrích kreviet a mušlí so sečuánskym korením, zázvorom a galgan korením, koriandrovo-čili omáčkou a hrozienkovou ryžou (950 Sk).
Väčší závan z východu prišiel na náš stôl s Malajzijskou zeleninovou polievkou (180 Sk) plnou morských dobrôt s mierne pikantným podfarbením.
A silným ázijským kalibrom už bolo šošovicovo-zemiakové ragú a mladý špenát (až príliš slaný), ako prílohy k lahodným grilovaným jahňacím filetom s ľahkým koriandrovo-mätovým pestom (980 Sk).
Čili zákusok bol taký pikantný, že ho nebol schopný zjesť ani kolega, ktorý má naozaj odolný jazyk.
Absolútnou špecialitou tohto podniku je Kobe steak z hovädzieho mäsa dovážaného z Japonska. Dobytok v oblasti Kobe údajne masírujú ryžovým vínom saké a do krmiva mu pridávajú pivo. Mäso je potom krehké a šťavnaté, ale steak z neho stojí vyše 2 000 Sk. Na druhej strane trojchodové biznis menu podávané v čase obeda za 490 Sk je vcelku cenovo výhodná ponuka.
Nemožno opísať všetky jedlá, ktoré sme pri troch návštevách ochutnali. Ak niekto miluje špeciality malajzijskej či thajskej proveniencie, nech určite Fusion nevynechá. Hoci nie všetko v tomto podniku bude chutiť každému, je jasné, že tunajší spôsob prípravy jedál založený na detaile a kvalitných surovinách radí Fusion k absolútnej slovenskej gastronomickej špičke.
Zdroj: eTrend.sk
Ako sa tam dostať
Fotky
Diskusia
Podobné podniky
Okolité podniky
Údaje o podniku
|
|||
Posledná zmena: |
16.3.2011, 16:48 Zuzana ![]() |
![]() |
|
Založenie: |
26.2.2007, 14:49 Rado ![]() |
||
Editor: |
Lubos |
||