ZRUŠENÝ - Monarch
http://www.kamnapivo.sk/bratislava/stare-mesto/monarch/P2K15/?comments
reštaurácia
Diskutujúcim odporúčame zdržať sa hrubých výrazov, príspevok tak získa na vážnosti. Veľmi vhodné je uvádzať okolnosti vašich skúseností, napríklad dátum a čas.Za obsah príspevkov je zodpovedný užívateľ, nie prevádzkovateľ portálu. Nemôžeme ovplyvniť názory diskutujúcich, v záujme zachovania kvality si však vyhradzujeme právo stiahnuť príspevky, ktoré nesúvisia s podnikom, niekoho hrubo osočujú alebo šíria náboženskú a rasovú nenávisť. V odôvodnených prípadoch pri porušení pravidiel zverejníme IP adresu autora komentáru.
Bratislavske noviny Nr.26/2007 |
Vznešené meno Monarch ukrýva príjemný zážitok Za názvom kaviarne a reštaurácie MONARCH nenájdete hermelínový plášť, zlaté príbory a krištáľové lustre - hoci práve okolo korza to v mnohých podnikoch pokladajú za nevyhnutnú rekvizitu. Monarch je skrz-naskrz občiansky, vybavením, drobnými chybičkami i cenami, ktoré nie sú v tejto lokalite privysoké. Bezbariérová je len časť lokálu - pouličné sedenie, čo je dobré, pretože aj toalety sú len v prízemí. Do vnútornej časti na poschodí sa prechádza cez módny salón. Drevené schody sú masívne a pohodlné, podlaha dvoch miestností je parketová. Treba si však dávať pozor na nerovnosť medzi podestou schodišťa a podlahou prednej časti, strmina je vyrovnaná parketom, ale farebne neodlíšená. Ak na nej zabalansujete, máte nádej dokončiť pád potknutím o prechodovú lištu. Ak ste už vnútri, objíma vás atmosféra tradičnej klasickej reštaurácie, kde sa chodieva jesť, nie pretekať. Prispievajú k tomu obrazy na stenách, ktoré nezjednocuje ani štýl, ani veľkosť, ale fakt, že vypovedajú o Bratislave, keď bola ešte len krásna. Rovnako farby stien akoby utlmovali zvuk a v zadnom salóne to nepochybne robí prenádherný drevený strop. Rýchlosť, blízku zbrklosti, prejavuje inak milý mladý a privysoký čašník. Mohol by sa rozvahe priučiť od starej školy, na ktorú sa Monarch chce ponášať. Tu treba povedať, že on aj jeho náprotivok, drobná kolegyňa, sa o hosťa starajú tak, že niet výhrad. Prestieranie je kompletné a štandardné, bez pokusov o extravaganciu. Časť zariadenia tvoria moderné kovové stoly a stolíky, časť sú antikvárne kusy, čo je niekedy na úkor priestoru. Vo všeobecnosti sú stoly pre štyroch malé, ak sa má pri nich obedovať. Pochvalu si zaslúži jedálny lístok, jednak za trojjazyčnosť a tiež za zostavenie. Prezentuje štyri národné kuchyne - slovenskú, českú, maďarskú a rakúsku, zvlášť má ryby a iné jedlá. K slabinám podniku patria aj polievky. Ponúkajú tri, všetky po 70 Sk, ani jedna sa im však v deň našej návštevy nevydarila. Cesnaková krémová bola skôr huspeninová - konštatovali sme priveľa bešamelu či zátrepky, naopak málo cesnaku. Tu ubrať, tam pridať, mohla byť dobrá. Ani Slepačí vývar s mäsom, zeleninou a rezancami si nezaslúžil viac ako štandardné označenie a kapustová s údeným mäsom mala síce dosť mäsa aj kapusty, ale rovnako ako cesnaková bola prihustá, bezpochyby od múky či zemiaku, a rovnako s málo výraznou chuťou kyslej kapusty. Aby sme však šli po poriadku, začali sme predjedlami. V poradí ich podávania mal personál mierny chaos, doniesli teplé aj so studenými - ešte pred polievkou, takže kolega, ktorý si objednal aj studené aj teplé predjedlo, zjedol to druhé len prihrievané. Čo bola škoda, pretože takmer všetky u nás vysoko bodovali - množstvom, chuťou i úpravou. Zo studených sme vyskúšali veľmi chutný Filet z údeného pstruha (140 Sk) a Filet z lososa (110 Sk), ten dosiahol trošku menej ovácií ako jeho druhovia. Opekaný oštiepok so šunkou (130 Sk) bol mimoriadne chutný, syr voňal, dobrý výber, či už priamo od výrobcu alebo v obchode. Chutné bolo druhé teplé predjedlo - Vyprážaný hermelín s brusnicami (130 Sk). V kategórii hlavných jedál sme chybičku nenašli. Bravčové medailónky s dubákovou omáčkou (260 Sk) oslovili harmóniou chutí, napriek jemnosti a šťavnatosti mäsa však niesla chuť práve omáčka. Sviečková na smotane s karlovarskou knedľou a brusnicami (220 Sk) už na pohľad získala ocenenie „Ako od maminky“ a naozaj aj tak chutila - mäso, rovnako ako omáčka či mramorované plátky knedle. Tokáň Csikos (240 Sk) s haluškami by nepodali lepšie ani v Maďarsku. Pikantnosť jedla niesla zelenina v šťave, mäso bolo vynikajúce a halušky by v porovnaní s domácimi nestratili ani bod. Celkovo skutočne vynikajúce. A po čase - Viedenský rezeň (320 Sk), naozaj viedenský, teľací a šťavnatý, nové zemiaky (40 Sk) k nemu akurát ochutené aj uvarené. Bez komentára. A to sme si povedali aj pri dezerte - Višňová štrúdľa (70 Sk) správne zohriata, podliata i ocukrovaná. V čom by mali pridať, vidno vyššie, teda bez komentára. Naše hodnotenie: 3 hviezdičky Maximálny počet: 5 hviezdičiek Reštaurácia nebola o našej návšteve vopred informovaná. Útratu za konzumáciu si redakcia platila sama. · Bedeker gurmána · 20.7.2007 · BN 26 Odpovedať | Nevhodný... 28.7.2007, 16:27, Bratislava |
Pridaj komentár