Streda 9.10.2024   oslavuje Dionýz zajtra pozýva na pivo Slavomíra

6984 podnikov 

Ponuka pív
Zlatý Bažant 1,70
Heineken 11 st 1,90
Krušovice 10 st 1,90
Radler 10 st 1,90
Vlastné pivo 10 st 1,40
Zlatý bažant tankový 10 st 1,50
Rezané pivo polotm 10 st 2,30
Zlatý Bažant tm 10 st 1,70
Hodnotenie
Celkový dojem, atmosféra
Kvalita obsluhy
Čistota vzduchu
Charakteristika
Jedlo
jedlo: áno
veľkosť: viac ako 40 stolov
veľký stôl: ÁNO
Kontakt
Obchodná 62
tel: 02/5292 6367, 0918 606 865, 0918 606 865
Otváracie hodiny
Pon: 
10oo - 24oo
Utr: 
10oo - 24oo
Str: 
10oo - 24oo
Štv: 
10oo - 24oo
Pia: 
10oo - 02oo
Sob: 
11oo - 02oo
Ned: 
12oo - 24oo
Aktualizácia

Slovak Pub

http://www.kamnapivo.sk/bratislava/stare-mesto/slovak-pub/PmNdj/

pub
(U študentov)
Kontakt, otváracie hodiny, ceny: pozri pravý stĺpec...
Podnik zariadený klasické slovenské medzi Bratislavskými pubmi. Po stenách visia portréty národovcov, v rohu blčí piecka a v najväčšej miestnosti je obrovský krb. Stoly vyzerajú pekne staro a stoličky sa skoro rozpadávajú ako v krčme na Orave alebo Irish pube. Ak chcete napr. zahraničnej návšteve ukázať atmosféru starej slovenskej krčmy je to dobrá voľba teda ak vás nie je príliš veľa, lebo vraj stoly nie je možné spájať. Bratislavská turistická služba sem posiela turistov, aby mali predstavu o krčme našich predkov. Ich dojmy si môžete prečítať potom na zahr. cestovateľských portáloch.

Obsluha je väčšinou študentská. Kvôli veľkosti podniku (kapacita je okolo 600 ľudí) sa večer, kedy býva dosť narvané, účtuje hneď za každou objednávkou bez ohodnotenia zákazníka :-( (asi majú problémy ustrážiť niektorých študákov). Tak ako obsluha aj veľká väčšina návštevníkov sú študenti väčšinou VŠ, SŠ alebo zahraničný turisti a expatrioti. Rýchlosť obsluhy okrem špičky býva obvykle v poriadku, čašník najmä v prednej časti príde do 3-5 minút (04/2006).

Jeden z mála podnikov v Bratislave, kde sa podáva horec, tiež medovina sa tak často nevidí v ponuke. Majú aj cigary a dennú tlač.

Na MS v hokeji býva veľkoplošné plátno na tzv. terase.

Slovak pub patrí medzi najdiskutovanejšie podniky v Bratislave (viď komentáre), skúste pripojiť svoj názor aj Vy, aby sme ho mohli čo najobjektívnejšie zhodnotiť.
Ponuka piva
Pivo:
Aktualizovaný sortiment a ceny piva 04/2015

Slovak pub je megapub s megapivami, nič pre pivných fajnšmekrov. Chodí sa tu však kvôli atmosfére starej oravskej krčmy a ak sa chcete stretnúť so študákmi alebo expatriotmi.

Donedávna sa čapoval druhý najväčší počet pív v Bratislave a mali najširší výber (vraj všetkých dobrých) čapovaných slovenských pív v Bratislave. Bola aj značka ako Steiger, ktorú môžete v Bratislave hľadať s lupou (4-5 podnikov) a kvasinkový Stein bolo dostať do 3/2005 v BA iba tu! Žiaľ pre malý odbyt boli obe značky zrušené pretože väčšina tunajších mladých návštevníkov na kvasinkové pivo ešte nedorástla. Dnes sa čapuje už len niekoľko bežne dostupných slovenských pív všetko z portfólia veľkopivovaru Heineken, žiadne špecialitky. Čapuje sa aj tzv. Dobré pivko pre študentov (na požiadanie aj pre ostatných) za "ľudovú cenu", pod ktorým sa skrýva na Bratislavu exotická značka Martiner/Gemer.

Cenovo sa pivá pohybujú väčšinou mierne nad Bratislavským priemerom, viď našu štatistiku cien na www.kamnapivo.sk/etc/stat.html. POzor malé pivo je podstatne drahšie!

Teplota piva a pivná kultúra
Ideálna teplota má byť 6-8 °C, max. 9 °C - v zime, ideálne trvanie peny 5 minút pri 12° pive a 4 min. pri 10°pive.

Namerané údaje z apríla 2006:
Zlatý Bažant 10° - teplota: 7,25 °C (teplota v rámci optima 6-8st C, pivo však nebolo v originálnom pohári, úplne iný podpivník, trvanie peny okolo 3 min. - optimum 4 min. pri 10ke pive).
Corgoň 12° - teplota: 11 °C, trochu veľa aj podľ normy SOI (bola však pekná mokrá pena, trvanie 5 min.)
Šariš tmavý 11° - teplota: 8 °C v norme (asi najlepšie načapované z ochutnávaných)
Šariš 12° - teplota 8°C v norme (pena trvala o niečo viac ako 2 min., slabší ukazovateľ).
Rezané pivo - teplota 12 °C (vizuálne pekne načapované avšak najvyššia nameraná teplota).
Na umývanie sa používa umývačka riadu, čo je zrejme pri tejto veľkosti podniku nutnosťou, ale nie však ideálnym riešením. V umývačkach sa používajú veľmi agresívne chemikálie, vybraté sklo je horúce, čo vôbec neprospieva trvácnosti peny. Dôsledkom čoho bolo, že pri väčšine pív sme nepozorovali temer žiadne písanie alebo krúžkovanie peny na skle. Dres je príliš vzdialený od výčapu a tak nie je možné ani sklo oplachovať studenou vodou pred čapovaním, čo je najnovší trend (kvôli odtráneniu prachu, ochladeniu pohára, lepšiemu "písaniu" peny).

Staršie merania:
20/4/04 Steiger 9st. C, kvasinkový Stein 8st. C. Následne sme uskutočnili niekoľko meraní v priebehu 5-7/2004 a vo väčšine prípadov sa teplota pohybovala v rámci optima 6-8 st. C, iba jedným vybočením, keď raz Dobré pifko malo 11st. C, po reklamácii načapovali iné. Čapuje sa modernou technológiou s použitím zmesi inertných plynov N2:CO2 80:20% a pivo je (väčšinou) dobre načapované a nie je tak "bublinkové" ako inde.
Ponuka kávy
Aktualizovaný sortiment a ceny kávy 04/2015
Jedlá a nápoje
K pivu:
Chodí sa tu predovšetkým na halušky s bryndzou (nevieme či nepasterizovanou) z ich Biofarmy pri Stupave. Majú však nevyrovnanú kvalitu.

Od 05/2004 zaviedli tiež pubové jedlá (nakladaný encián, utopenec). Nakladaný encián 120g (v sladkokyslom náleve nie olejovom a vôbec mi nechutil), utopenec už nie je, gazdovský a bačovský (syrový) tanier, zemiaková placka s tatárskou, guláš zo zemiakmi, slov. hamburgery (chleba s masťou alebo inou nátierkou), polievky - fazuľová , kapustnica s klobásou , cesnaková v bochníku. Jedálny a nápojový lístok a aktuálne denné menu na ich webe.
Nakladaný encián je naložený pomerne dlho, naposledy bol 14 dní, ale zrejme v náleve bez oleja, tak chuťovo nie je veľmi presvedčivý.

Jedlá starých mám (väčšinou múčne), halušky, šaláty, vyprážaný bravčový rezeň so zemiakmi.
Možnosti zábavy
Prístup na internet:
Od 3/2006 je zriadený Wi-Fi hot spot zdarma bez dátového a časového obmedzenia.

Od 1.3. 2004 sme pridali obrázky podniku.
Ponuka vína
23 druhov odrodových vín.
Ďalšie informácie
Info z webstránky:
Stôl je potrebné si rezervovať 48 hodín vopred, prostredníctvom e-mailu rezervacie@slovakpub.sk, alebo aspoň 2 hodiny vopred na telefónnom čísle 02/5292 6367. V prípade, že budete meškať, Vám necháme zarezervovaný stôl akademických 10 minút.

Iné recenzie:

http://www.bratislavskenoviny.sk/buxus/generate_page.php?page_id=4324

Súradnice pre GPS:
N48.14896/E017.11359/144m
Ako sa tam dostať
Električky - zastávka Vysoká, blízko KGB, na strane cesty ako je McDonalds. Hore sa ide po drevených schodoch dole je Europa pub a Keltská pivnica. Pozri mapu.


Podobné podniky
Okolité podniky
Údaje o podniku


Posledná zmena:  
20.4.2015, 14:01
janik
Založenie:  
12.1.2002, 00:50
mlaco
Editor:  
Lubos

Ak tu tvoj obľúbený podnik nie je, pridaj ho a budeš jeho zakladateľom. Páči sa ti KamNaPIVO? Povedz o ňom kamarátom.Čo zlepšiť? Sme zvedaví na tvoj názor.
Uvádzané informácie pochádzajú v prevažnej miere od verejnosti, preto nemôžeme garantovať ich pravdivosť a presnosť. Každý môže údaje aktualizovať.
Obsah týchto stránok je chránený autorským zákonom © Použitie pre iné ako osobné účely je bez povolenia prevádzkovateľa zakázané.
Reklama na portále