Vianočné pivo od Steinu
Pivo patrí do kategórie špeciálnych ležiakov s extraktom v pôvodnej mladine nad 13,7 %. Technologický postup, ako aj chuťové a aromatické vlastnosti sú odlišné od štandardných pív Stein. Je vyrábané z kvalitnej pitnej vody, sladu, chmeľu, chmeľového extraktu a pri minimálnom použití cukru.
Fermentácia prebieha klasickým spôsobom, pričom je oddelená fáza kvasenia a dokvasovania. Doba dokvasovania v ležiackych pivniciach prebieha pri teplotách blízkych 0°C a je takmer dvojnásobná v porovnaní so štandardnými pivami Stein. Vyznačuje sa výraznou sladovou plnou chuťou a výraznou intenzitou horkosti. Bohatá a trvanlivá pena dotvára tomuto pivu „imidž“ špičkového nápoja. Kvalitné suroviny a starostlivosť v priebehu celého tehnologického postupu zaručujú pri tomto druhu výrobku výnimočné chuťové vlastnosti tradičnej receptúry.
Obsah alkoholu v pive je minimálne 5,5 % objemových. Využiteľná energia je 220 kJ/100 ml.