Degustácia Padreho Roselle Rye Saison

Padreho pivká zvlášť ani netreba predstavovať, v ostatnom čase uvaril v rámci svojho projektu, kočovného pivovaru Padre Craft Brews zopár noviniek. V súčastnosti sa však intenzívne venuje vareniu v Pivovare Hostinec, a ani tam nezaháľa. Ale vrátim sa späť k jednej z ostatných noviniek, je to štýlovo belgický saison s ražnými vločkami a s pridaním kvetu ibišteka - Roselle Rye Saison.
PIVOVAR: Padre Craft Brews, Košice, uvarené v pivovare Kaltenecker, Rožňava, SK
NÁZOV: Roselle Rye Saison
TYP PIVA: Belgian Saison
ALKOHOL: 5,7 %
STUPŇOVITOSŤ: 14°
BALENIE: 0,33l sklo fľaša hnedej farby
ZLOŽENIE: voda, jačmenné slady, chmeľ, ražné vločky, kvet ibišteka, kvasnice
DÁTUM SPOTREBY: 15. 01. 2017
DÁTUM DEGUSTÁCIE: 16. 03. 2016
POČET DEGUSTÁTOROV, KTORÍ HODNOTILI: 1
TEPLOTA PIVA: 10°C
NÁKUP: Kubbo Select, OC Galéria, Košice
CENA: 1,99€
1. Aróma (1 - 10b.) : 8
Jemne pikantno-ovocná, kvetinová, sladšia stopa po kandovanom cukre, zrno, aj zo zavretými očami rozpoznáte, že sa jedná o saison
2. Farba (1 - 3b.) : 3
Jantárová, až tmavooranžová, mierne zakalené
3. Pena (1 - 3b.) : 2.5
Vyššia, tvorená drobnými bublinkami, nie hustá, ale trvácna
4. Chuť (1 - 20b.) : 16
Na začiatku mierne sladkasté po kandovanom cukre, broskyni, slade, ale aj so stopami korenitosti, dobre vybalancované, svieže
5. Horkosť (1 - 4b.) : 3
Nízka horkosť po chmeli, čo je prirodzené tomuto štýlu
6. Pocit v ústach (1 - 4b.) : 3
Stredne korenisté, svieže, ale nie razantné, hladké dlhšie trvajúce stopy po kandovanom cukre v spojení s miernou kyselkavosťou, pikantnosťou raže.
7. Celkový dojem (1 - 6b.) : 5
Vyrovnané chute s vôňou, hladké pitie, pekná verzia saisonu
HODNOTENIE: 40,5 - 81 - 8,1/10
Pozn.: Padre je v saisonoch ako doma, začal s nimi na komerčnej linke na SK ako prvý a vidieť, teda cítiť to, začal Cigánskou láskou (prvá verzia nebola práve OK, ale ostatné sa vždy vylepšovali), cez Bubamaru, vždy lepšie a lepšie,... Skúste si kúpiť viac fliaš Roselle a nechajte ich rok, dva dobre odležať niekde v dobrej pivnici, potom môžeme dať znovu hodnotenie...