ZRUŠENÝ - Flowers restaurant & wine bar
http://www.kamnapivo.sk/bratislava/stare-mesto/flowers-restaurant-wine-bar/POQLp/
reštaurácia
Kontakt, otváracie hodiny, ceny: pozri pravý stĺpec...
Tento podnik pôsobí oveľa živšie a vďaka presklenej streche aj vzdušne a upokojujúco. Atmosféra si zaslúži absolutórium. Počas štyroch návštev v rôznom dennom čase sme si všimli vzácne vyrovnané výkony obsluhy i kuchyne.Čašníci servírovali jedlá podľa predpisov, príbory prestierali v rukavičkách, vínny servis predviedli bez chyby, hoci malé medzery vo vedomostiach o vínach by mohli šéfovia doškoliť. Obsluha bola vždy poruke, úslužná, milá a zvedavá, či nám chutí.
Jedlá a nápoje
Tento opis je s láskavým dovolením prevzatý s prestížneho týždenníka Trend:Ako v Erdödyho paláci na začiatku Ventúrskej pribúdali jednotlivé lupienky kulinárskeho štvorlístka, sme sledovali úplne od začiatku. Vlani na sklonku leta predstavila svoje moderné priestory a krásnu terasu na korze kaviareň Camouflage. Tá prišla na trh nielen s príjemným interiérom, raňajkami už od skorého rána či šikovnou mladou obsluhou, ktorá sa tu evidentne pripravovala na službu v náročnejších sesterských reštauráciách, ale najmä s famóznymi šalátmi a crepes.
O pár mesiacov sa verejnosti predstavila aj reštaurácia Camouflage s oveľa náročnejšími receptúrami a podstatne vyššími cenami a po nej v podzemí bar ako skutočný hot spot celebrít. Kto oceňuje tunajšiu kuchyňu, no nemá chuť dávať okoloidúcim na korze na známosť príjmový status, privíta sviežu sestričku v átriu paláca s pôvabnejším názvom Flowers, inšpirovaným originálmi malieb kvetov z dielne Andyho Warhola.
Z jedál sme si tu už stihli obľúbiť ružovučký Roastbeef so sladkokyslými hríbikmi, marinovanou cibuľkou a sušeným tuniakom (235 Sk). Prsty sme si oblizovali pri Tigrích krevetách (425 Sk) pečených v keramickej miske s cesnakom a čili papričkami.
Z polievok odporúčame Gazpacho (165 Sk), známu studenú paradajkovú polievku s najemno nakrájanou zeleninou, opečenou slaninkou a cesnakovými aioli. V studenej verzii dobre v sparnom lete padne i Ajo blanco [acho blanko] (125 Sk), biela cesnaková polievka s mandľami a krevetkami. My sme si ju dali aj horúcu s vynikajúcou dosladka upečenou polhlavičkou cesnaku. V tomto podniku vidíte, ako sa zo zdanlivo obyčajných ingrediencií dajú vykúzliť dôležité detaily, ktoré posúvajú kuchárske umenie k vyšším métam.
Na letný obed sa skvele hodí Zmes šalátových listov (225 Sk) s vyprážanými morčacími prsiami, medovým melónom, fazuľkami a horčicovým dresingom. Pripomenula nám Ázijský šalát, ktorý už na náš smútok v jedálnom lístku kaviarne Camouflage nefiguruje. Ponuku šalátov totiž majitelia zúžili, naopak do jedálnička zaradili thajské špeciality a suši.
Verme, že vo Flowers zostanú verní svojej veľmi vydarenej verzii mediteránskej kuchyne. My sme z nej ochutnali chutné caprese (225 Sk) a cestoviny. Spaghetti s mozzarellou, cherry paradajkami, cesnakom, šalotkou, špenátom a pestom zo sušených paradajok (325 Sk) nielenže boli uvarené na skus, ale aj chutne a voňavo, servírované, ako je už zvykom v reštauráciách v Erdödyho paláci, v novátorskom porceláne.
Výborné boli aj paprikové tagliatelle s diviačím ragú a syrom Manchego (345 Sk). Počas tropického večera sme sa vyhli ťažšiemu mäsu, ale morský vlk (695 Sk) i losový pstruh (565 Sk) boli skvelí náhradníci. V prvom prípade to bola pedantne vykostená ryba pečená vcelku na provensálskej zelenine so zemiakmi, v druhom filet grilovaný s cuketou a kuriatkami na omáčke z bieleho vína ochutenej hľuzovkami.
Skvelou bodkou bola bezkonkurenčná Panna-Cotta (195 Sk) s mangovou polievkou, vyprážanými liči a piškótovými krutónmi ale aj Ananásové carpaccio (195 Sk) s karamelovou omáčkou, sezamom a vanilkovou zmrzlinou.
Ponuka vína
Informácie z eTrend.sk:http://vino.etrend.sk/120812/encyklopedia/skvele-vina-v-najlepsej-slovenskej-restauracii
Ďalšie informácie
Flowers restaurant & wine sa stala víťazom rebríčka TREND TOP reštaurácie a hotely 2008.eTrend.sk:
http://relax.etrend.sk/72440/restauracie/flowers?brief=yes&parent_page_id=257
Bratislavské noviny:
http://www.bratislavskenoviny.sk/4331/bedeker-gurmana/stvorlistok-na-venturskej-zostava-sviezi
Ako sa tam dostať
Fotky
Nikto zatial neodfotil podnik!
Stačí záber mobilom. Fotku môže pridať každý návštevník, priamo tu:Formulár pre pridanie fotky k podniku
Diskusia
Okolité podniky
Údaje o podniku
|
|||
Posledná zmena: |
20.2.2015, 10:34![]() |
![]() |
|
Založenie: |
1.1.2008, 16:57 Andrej Filip ![]() |
||
Editor: |
Lubos |
||