Pondelok 17.6.2019   oslavuje Adolf zajtra pozýva na pivo Vratislav

6937 podnikov 

Ponuka pív
Zlatý Bažant 2,76
vo fľaši:
Zlatý Bažant fl 12 st 3,25
Desperado's fl 11 st 4,15
Heineken fl 11 st 4,78
Zlatý Bažant neal. 3,25
Hodnotenie
Celkový dojem, atmosféra
Kvalita obsluhy
Čistota vzduchu
Charakteristika
Jedlo
jedlo: super jedlá
veľkosť: 16 stolov
veľký stôl: nie
Kontakt
Otváracie hodiny
Pon: 
113o - 24oo
Utr: 
113o - 24oo
Str: 
113o - 24oo
Štv: 
113o - 24oo
Pia: 
113o - 01oo
Sob: 
113o - 01oo
Ned: 
113o - 23oo
Aktualizácia

ZRUŠENÝ - Flowers restaurant & wine bar

http://www.kamnapivo.sk/bratislava/stare-mesto/flowers-restaurant-wine-bar/POQLp/

reštaurácia
Kontakt, otváracie hodiny, ceny: pozri pravý stĺpec...
Tento podnik pôsobí oveľa živšie a vďaka presklenej streche aj vzdušne a upokojujúco. Atmosféra si zaslúži absolutórium. Počas štyroch návštev v rôznom dennom čase sme si všimli vzácne vyrovnané výkony obsluhy i kuchyne.

Čašníci servírovali jedlá podľa predpisov, príbory prestierali v rukavičkách, vínny servis predviedli bez chyby, hoci malé medzery vo vedomostiach o vínach by mohli šéfovia doškoliť. Obsluha bola vždy poruke, úslužná, milá a zvedavá, či nám chutí.
Jedlá a nápoje
Tento opis je s láskavým dovolením prevzatý s prestížneho týždenníka Trend:

Ako v Erdödyho paláci na začiatku Ventúrskej pribúdali jednotlivé lupienky kulinárskeho štvorlístka, sme sledovali úplne od začiatku. Vlani na sklonku leta predstavila svoje moderné priestory a krásnu terasu na korze kaviareň Camouflage. Tá prišla na trh nielen s príjemným interiérom, raňajkami už od skorého rána či šikovnou mladou obsluhou, ktorá sa tu evidentne pripravovala na službu v náročnejších sesterských reštauráciách, ale najmä s famóznymi šalátmi a crepes.

O pár mesiacov sa verejnosti predstavila aj reštaurácia Camouflage s oveľa náročnejšími receptúrami a podstatne vyššími cenami a po nej v podzemí bar ako skutočný hot spot celebrít. Kto oceňuje tunajšiu kuchyňu, no nemá chuť dávať okoloidúcim na korze na známosť príjmový status, privíta sviežu sestričku v átriu paláca s pôvabnejším názvom Flowers, inšpirovaným originálmi malieb kvetov z dielne Andyho Warhola.

Z jedál sme si tu už stihli obľúbiť ružovučký Roastbeef so sladkokyslými hríbikmi, marinovanou cibuľkou a sušeným tuniakom (235 Sk). Prsty sme si oblizovali pri Tigrích krevetách (425 Sk) pečených v keramickej miske s cesnakom a čili papričkami.

Z polievok odporúčame Gazpacho (165 Sk), známu studenú paradajkovú polievku s najemno nakrájanou zeleninou, opečenou slaninkou a cesnakovými aioli. V studenej verzii dobre v sparnom lete padne i Ajo blanco [acho blanko] (125 Sk), biela cesnaková polievka s mandľami a krevetkami. My sme si ju dali aj horúcu s vynikajúcou dosladka upečenou polhlavičkou cesnaku. V tomto podniku vidíte, ako sa zo zdanlivo obyčajných ingrediencií dajú vykúzliť dôležité detaily, ktoré posúvajú kuchárske umenie k vyšším métam.

Na letný obed sa skvele hodí Zmes šalátových listov (225 Sk) s vyprážanými morčacími prsiami, medovým melónom, fazuľkami a horčicovým dresingom. Pripomenula nám Ázijský šalát, ktorý už na náš smútok v jedálnom lístku kaviarne Camouflage nefiguruje. Ponuku šalátov totiž majitelia zúžili, naopak do jedálnička zaradili thajské špeciality a suši.

Verme, že vo Flowers zostanú verní svojej veľmi vydarenej verzii mediteránskej kuchyne. My sme z nej ochutnali chutné caprese (225 Sk) a cestoviny. Spaghetti s mozzarellou, cherry paradajkami, cesnakom, šalotkou, špenátom a pestom zo sušených paradajok (325 Sk) nielenže boli uvarené na skus, ale aj chutne a voňavo, servírované, ako je už zvykom v reštauráciách v Erdödyho paláci, v novátorskom porceláne.

Výborné boli aj paprikové tagliatelle s diviačím ragú a syrom Manchego (345 Sk). Počas tropického večera sme sa vyhli ťažšiemu mäsu, ale morský vlk (695 Sk) i losový pstruh (565 Sk) boli skvelí náhradníci. V prvom prípade to bola pedantne vykostená ryba pečená vcelku na provensálskej zelenine so zemiakmi, v druhom filet grilovaný s cuketou a kuriatkami na omáčke z bieleho vína ochutenej hľuzovkami.

Skvelou bodkou bola bezkonkurenčná Panna-Cotta (195 Sk) s mangovou polievkou, vyprážanými liči a piškótovými krutónmi ale aj Ananásové carpaccio (195 Sk) s karamelovou omáčkou, sezamom a vanilkovou zmrzlinou.
Ponuka vína
Informácie z eTrend.sk:

http://vino.etrend.sk/120812/encyklopedia/skvele-vina-v-najlepsej-slovenskej-restauracii
Ďalšie informácie
Flowers restaurant & wine sa stala víťazom rebríčka TREND TOP reštaurácie a hotely 2008.

eTrend.sk:
http://relax.etrend.sk/72440/restauracie/flowers?brief=yes&parent_page_id=257

Bratislavské noviny:
http://www.bratislavskenoviny.sk/4331/bedeker-gurmana/stvorlistok-na-venturskej-zostava-sviezi
Ako sa tam dostať
V Starom meste na pešej zóne - na rohu ulíc Ventúrskej a Panskej - Erdödyho Palác.
Fotky
pridaj foto
Nikto zatial neodfotil podnik!
Stačí záber mobilom. Fotku môže pridať každý návštevník, priamo tu:
Formulár pre pridanie fotky k podniku
Okolité podniky
Údaje o podniku


Posledná zmena:  
20.2.2015, 10:34
Založenie:  
1.1.2008, 16:57
Andrej Filip
Editor:  
Lubos

Ak tu tvoj obľúbený podnik nie je, pridaj ho a budeš jeho zakladateľom. Páči sa ti KamNaPIVO? Povedz o ňom kamarátom.Čo zlepšiť? Sme zvedaví na tvoj názor.
Uvádzané informácie pochádzajú v prevažnej miere od verejnosti, preto nemôžeme garantovať ich pravdivosť a presnosť. Každý môže údaje aktualizovať.
Obsah týchto stránok je chránený autorským zákonom © Použitie pre iné ako osobné účely je bez povolenia prevádzkovateľa zakázané.
Reklama na portále