ZRUŠENÝ - Europa Pub
http://www.kamnapivo.sk/bratislava/stare-mesto/europa-pub/PaVpW/
pizzéria
Kontakt, otváracie hodiny, ceny: pozri pravý stĺpec...
Podnik v štýle pizza pub otvorili v decembri 2004 na prízemí gastronomického komplexu, kde sídli najmä medzi študentami obľúbený Slovak pub na poschodí a Keltská pivnica v podzemí. V začiatkoch vám po príchode dobrú náladu spravilo talianske zvučné bongiorno od miestneho pizza kuchára Renata, toho však už vystriedal slovenský kolega, ktorý vraj robí ešte lepšiu pizzu. V interiéri zaujme predovšetkým skutočne mohutná klasická pizza pec (akú sme ešte na Slovensku nevideli) vybudovaná talianskou firmou, ktorá dodala aj originál pizza kuchára z Talianska, na zaučenie miestneho personálu. Lebo spraviť skutočne dobrú pizzu je umenie, tak ako načapovať skvele orosené pivko. Mobiliár aj podlaha (pekne vŕzgajúca) je vyvedený v tmavom masívnom leštenom dreve. Na stenách sú fresky spojených rúk od portugalského majstra Sergia, ktorý po dokončení diela istý čas zostal v Europe a servíroval kávu. Fresky symbolizujú zrejme spojenie a priateľstvo v Európe v duchu sloganu pizzérie: Europa - but many people call it friendly place. Krb sála pohodové teplo hlavne v zimnejších dňoch. Fajčiarska časť je oddelená od nefajčiarskej.
Zaujímavá je aj freska Európy so všetkými hlavnými mestami. Kapacita podniku v tvare L, je slušných 115 miest a je rozdelený na dve časti, ktoré oddeľuje vyvýšené pódium (asi 5x8m) na budúce príležitostné párty alebo koncerty a vystúpenia rôznych kapiel. Ponuka jedál je zatiaľ skromná, orientuje sa len na pizzu (vraj bude aj donáška), ale mala by sa postupne rozširovať. Ako prvá reštaurácia v BA sa zapojila do hnutia Slow food (opak fast food), ktoré vzniklo v Taliansku a preto si na dobré jedlo treba nejakú tú chvíľku rezervovať.
Marketingovo sa podnik, na rozdiel od oboch spomínaných podnikov v spoločnej budove, orientuje na ľudí z tretieho sektora, ľudí od pera a ekologických aktivistov, ktorí majú ku každej pizzi kávu zdarma. Ceny nápojov aj jedál od poslednej návštevy stúpli, pivo o 3-6Sk, ale niektoré ceny dosť výrazne (presso o 9Sk, čaj o 10Sk).
Web zatiaľ nefunguje ešte naplno.
Ponuka piva
Pivo je v réžii Heinekenu. Čapuje sa modernou technológiou - zmesou inertných plynov N2/CO2 zo sudovne, ktorej teplota v apríli 2006 bola vysoká - 22°C (optimum 5-10°C, max 15°C). Zatiaľ sú len bežné pivá, možno by sa zišla nejaká špecialitka od Heinekenu napr. Barón Trenck alebo fľaškový Červený alebo Čierny draci z pivovaru Starobrno.Teplota piva a pivná kultúra
V čase návštevy bol k dispozícii len Zlatý Bažant 10°, teploty prinesených pív boli rôzne, z niekoľkých testov nám vyšiel priemer 9°C (optimum 6-8). Malé pivo bola prinesené v akomsi pohári ako keby od Viney. Poháre umývajú iba ručne so saponátom. Tvrdia, že neskôr (keď stúpnu tržby) zakúpia Spülboy. Podľa našich vedomostí dodáva Heineken Spülboy bezplatne. Podpivníky sa žiaľ nepoužívajú.
K pivu:
pizza 98.- (Marinara) až 175.-Sk (Frutti di Mare)/320-480g, pizza pre študentov je za 99.-Sk, kuchyňa je otvorená 11-22h.
Jedlá a nápoje
Pitie:presso s mliekom (Lavazza) 34+4.-Sk, čaj 35.-Sk, diesel (pivo+cola) 59.-Sk, rozlievané biele 19.-Sk a červené víno 20.-Sk/1dcl, portské! 78.-Sk/1dcl, fernet 48.-Sk, KBŠ 78.-Sk, absinth 79.-Sk/5cl, 9 druhov whisky (scotch, irish, bourbon) 75-115.-Sk/všetko 5cl čo sa už málokde vidí. Sahara kofoloidný nápoj 29Sk/0,5 l, 23Sk/0,3 l.
Ďalšie informácie
Ďalšie info:http://www.bratislavskenoviny.sk/buxus/generate_page.php?page_id=8739
Opis od majiteľa
Z oficialnej webovej stranky podniku:Podtitulom tejto reštaurácie je „priateľské miesto“. Vytvoriť prevádzku s názvom Európa, je veľmi náročná úloha. Ani náhodou netvrdíme, že nám sa podarilovytvoriť priestor hodný tohto vznešeného mena. Snažiť sme sa však snažili, a v tomto priestore nájdete prvky, ktoré Európu symbolizujú, a sú vekmi preverené, takže by nemalo dôjsť k zásadným odmietavým názorom, že do Európy nepatria.
Ako sa tam dostať
Fotky
Diskusia
11/10: roger
7/08: adka - Re: Pizza nanajvýš obstojná
4/08: Peter
1/07: Charlie
1/07: Nick - Hrozne
12/06: Jozo - Velmi dobry podnik
12/06: gretchen
11/06: Yarrae - Zhorsenie
8/06: Ivan Bútora - Pizza nanajvýš obstojná
11/05: hankie - zalezi na situacii
Podobné podniky
s bezbariérovým prístupom...
s klasickou pecou na pizzu v...
s pizzou a pizzérie v BA1
s čap. piva zmesou N2/CO2 v...
s oddelenou nefajčiarskou...
s klasickou pecou na pizzu v...
s pizzou a pizzérie v BA1
s čap. piva zmesou N2/CO2 v...
s oddelenou nefajčiarskou...
Okolité podniky
Údaje o podniku
|
|||
Posledná zmena: |
11.3.2018, 19:40 |
||
Založenie: |
9.2.2005, 13:33 lubos |
||
Editor: |
Lubos |
||