Sobota 4.5.2024   oslavuje Florián zajtra pozýva na pivo Lesana, Lesia

6984 podnikov 

Diskusia k článku

http://www.kamnapivo.sk/webtron/Co-sa-stalo-s-Topvarom.html?comments

    Strana 1    
Jaro
Ako to vlastne je s tým pivom_topvar_2
Zakaznika neoklameš-pivo Topvar už nebolo pivom Topvar. Tvrdenie o nekvalitnom jačmeni
je klamstvo,ved ostatne licencne piva,vyrabane v Topvare sa vyrabali z rovnakeho jacmena(teda aj sladu). SABmilleru
neslo o to,aby zachoval kvalitu znacky Topvar. Potreboval ziskat trhovy podiel piva
na Slovensku. Tito velkovyrobcovia aby minima
lizovali naklady ,tak pouzivaju rovnake postupy, co najlacnejsie suroviny, aby mohli
varit licencne piva v hociktorom pivovare.
Preto nie je pravda,ze pravy Topvar je mozne
uvarit aj v inom pivovare-technologie a technologicke postupy nie su rovnake. Preto sa casom Topvar zacne podobat(uz to davno plati)inym pivam, ktore sa varia v danom pivo
vare,kde sa tento vyraba. Samozrejme,zalezi aj, kolko surovej vody nariedia do hotoveho piva. Tito velkovyrobcovia totiz uvaria povodne pivo silnejsie(trebars 14 percentne)
a na desiatku pivo ho doriedia surovou vodou.Takto mate vo flasi stvrtinu z objemu
vodu. Tym ale pokazia penivost piva a tak do
piva pridavaju chemiu,aby malo aku-taku peni
vost. Drobni vyrobcovia piva to takto nerobia,lebo nemaju peniaze na drahu technologiu na riedenie piva vodou.
13.12.2012, 18:50
Jaro
Ako to vlastne je s tým pivom_topvar_1.
Keď kúpil SABmiller Topvar, tak sa zacali v Topvare varit aj licencne piva- Šariš a české. Aby to bolo možné, musela sa zmeniť technologia varenia piva v Topvare. Zmenili sa postupy pri varení, aj dodavatelia surovín. Nakoniec sa zmenila aj voda, lebo povodna z nadrze Nemečky mala vysoky obsah
tažkých kovov, ktoré sa nedarilo odbúrať.
Zmenila sa aj výroba sladu-šetrilo sa na vode,aj technologicke postupy sa zmenili.
Problemy nastali aj s kvasením piva,doba kvasenia sa predlzila oproti povodnej.
Vsetko sa prisposobilo, aby boli co najnizsie naklady. Problemy nastali aj s velkou reklamaciou sudoveho piva,lebo novi
manazeri zo Sarisa zmenili logistiku. Pivo
v sudoch, ktore neboli dostatocne umyte(sudy
skladovali vonku v lete v horucavach-zbytkove
pivo v nich potom nedostatocne umylo)sa hned
pokazilo, cim mali velke reklamacie.
Z rovnakeho sladu sa vyrabali aj licencne piva,musel sa presne dodrzat postup, ale u Topvaru bol zmeneny,preto sa z Topvaru stala
brečka-europivo. Rozpravkami o nekvalitnom
jacmeni len zakryvali problemy,ktore uz nebolo mozne odstranit-bolo urobene naraz az
vela zmien s pivom Topvar a uz nebolo cesty
naspet.
13.12.2012, 18:31
Patt
Topvar
Vážení môžem zodpovedne povedať ,že Topvar je už znovu skvelý ako bol. Bez srandy.
19.4.2008, 08:55
Jozef Lednicky
A ludom z Nemcic fandim...
...klobuk dolu pred nimi...
16.1.2008, 17:37
Jozef Lednicky
Dovolim si pridat svoj nazor...
...Piaty rok studujem na HA v Piestanoch...Ked som sem prisiel, bol topvar este topolcansky a zachutil mi dvanastka bola za tie peniaze dobra...este pred fuziou som sa do pivovaru dostal na exkurziu, mimochodom nadmieru zaujimavu...mal som moznost vidiet zariadenie pivovaru, podla mojho nazoru bolo na moznosti firmy s domacim kapitalom, ktora podnika v oblasti, ktora je velmi citliva na spotrebitelov, kde vlada zvysuje dane a kde pribudol velky konkurent s neferovym pristupom - vid plechovkaren z Martineru - bolo zariadenie pomerne moderne, moj subjektivny dojem bol, ze tym ludom na tom zalezalo...bolo to prave v stadiu hladania "strategickeho partnera"...to uz som vedel, ze je zle...za hlavne priciny potreby dakoho, kto podnik sice prevrati na ruby, ale zachova aspon zachova niekolko pracovnych miest, oznacoval prave problem zvysovania spotrebnej dane na pivo a nekalu konkurenciu...
...este pred fuziou sa mi dostalo cti vycapovat sudok milenioveho leziaku jedenastky svetlej...to pivo bolo jednym slovom ukazkove...nadherna vona, pekna pena aj farba, chut smotanovo plna, akurat...ozaj dobre pivo...nedavno som si zo zvedavosti kupil dvanastku lahvaca...pride mi sladsie, podobne jako saris, ktory je na moj vkus prisladky...a takisto mi po nom na jazyku ostala ona neprijemna pachut, akoby pieskova, kvoli ktorej som prestal pit svojho casu starobrno a takisto je citit aj v sarisi, corgoni, bazantovi...staropramen si este dam, aj ked tiez je tam nieco citit, ale aspon nie tak intenzivne...
a vysledok? pitie sa mi predrazilo...dvanastku pijem prakticky uz len budvar, desinu capovanu este janacka...
16.1.2008, 17:36
peter
Re: Vyjadrenie spoločnosti Pivovary Topvar.
Súhlasím s tým že pivo TOPVAR stratilo kredit.Pil som ho roky predtým v Košiciach /Kembrič/ ale už ho nepijem-NECHUTÍ .Robte s tým niečo!!!!
5.9.2007, 13:42, košice
Byvaly konzument Topvaru
Topvar - reakcia na zastupcu topvaru resp. klamara
Vazeny,

Pivo topvar sa stale vyraba tou istou recepturov? Myslite tym voda - nezmenena, jacmen, chmel a kvasnice? hhahahahahahahaha

Jedine co sa ozaj nezmenilo je voda. A tam ste asi s pravdou skoncili.
Ak sa vam zda ze jacmen, chmel a kvasnice (ktore ste mimochodom spomenul ze su od povodnych dodavatelov) sa daju nahradit granulatmi dovezenymi boh vie odkial kamionmy, tak ta ste asi trochu padol na hlavu.
Pocul som o neakych pokusoch na zaciatok vyroby piva Topvar s povodnou recepturou pod nazvom Starotopvar. neviem ale ci to je na 100% pravda,ale ak hej, tak tomu vyrobcovi velmi fandim a ak toto raz zacas cita nech mi posle kontakt, rad by som si cosi nakupil - a hlavne vela
4.9.2007, 13:09, Dubnica
Andrej
K Topvaru sa mi dost tazko vyjadruje, kedze som nikdy tuto znacku z roznych dovodov nedegustoval. Napriek tomu si myslim, ze kazdy pivovar vari len take pivo ake pije vacsina konzumentov (podobne ako sa vsetci snazime robit prave taku pracu, ktora nam aj nieco prinesie a pod.). Zial, vacsina konzumentov je, nazvem to mierne, nie prilis vyberavych. :-) Pestrost pivneho trhu vidim skor vo vytvoreni mini a mikro pivovarov. Tesia ma viacere pociny Kalteneckru z Roznavy, drzim palce aj banskobystrickemu pivovaru. Na Slovenskom trhu je pomerne silna konkurencia roznych ceskych mensich pivovarov. Skoda, ze legislativne podmienky vareniu piva v mensom prilis nepraju, ale na druhej strane chyba aj viac zanietencov s istym kapitalom, ktori by sa pokusili priniest nieco nevsedne. Som presvedceny, ze prakticky v kazsom vacsom meste by sa uzivil mensi restauracny minipivovar. Ale mozno len prehanam... :-) Chcem len povedat, ze buducnost pivneho trhu nevidim, tak cierne, aj ked niektorym obavam p. Hanzela rozumiem.
31.8.2007, 19:09
Lubos
Editor portálu
členom od 9.9.2003
661 komentárov
208 podnikov
26 fotiek
Vyjadrenie spoločnosti Pivovary Topvar.
V snahe o vyváženosť informácií, sme požiadali o vyjadrenie na uvedené informácie od našich ctených čitateľov aj spoločnosť Pivovary Topvar.
--------------------------------------- --------------------------------------- -------

Dobrý deň,
Dovoľte, aby sme zareagovali na názor pána Dalibora Hanzela týkajúci sa piva Topvar uverejnený na Vašej stránke www.kamnapivo.sk. Mrzí nás, ak mal pán Hanzel s našim pivom osobnú negatívnú skúsenosť, radi by sme však uviedli niekoľko faktov:

Spoločnosť SABMiller, ktorá je vlastníkom Pivovarov Topvar, zachováva typické charakteristiky jednotlivých národných značiek na všetkých trhoch, kde varí pivo. Platí to aj v prípade značky Topvar.

Pivo Topvar je tradičné pivo plzeňského typu s osobitou horkastou chuťovou charakteristikou. Pri jeho výrobe používame rovnaké suroviny ako doposiaľ – vodu z toho istého vodného zdroja, jačmeň na výrobu sladu od tradičných pestovateľov z topoľčianskeho regiónu, podobne ako chmeľ a kvasnice. Topvar sa varí podľa pôvodnej receptúry, jeho chuť sme v žiadnom prípade nemenili. Topvar bolo a je výborné pivo. Navyše nie je to ani filozofia spoločnosti SABMiller, ktorá naopak rozvíja národné značky v jednotlivých krajinách a v tomto prípade to v plnej miere platí aj na Topvar. Zamerali sme sa však na zabezpečenie konzistentnej kvality, implementovali sme prísne medzinárodné štandardy, vďaka ktorým budeme schopní prinášať zákazníkom a spotrebiteľom pivo Topvar najvyššej kvality.

V predchádzajúcich týždňoch sme zaznamenali menšie problémy s penivosťou piva, ktoré sú však už dnes vyriešené. Žiaľ, minuloročná úroda sladovníckeho jačmeňa na Slovensku mala kvôli zlým poveternostným podmienkam iné parametre. Tomuto faktu spolu so špecifickým výrobným postupom piva Topvar (dvojitý rmut) pripisujeme aj problémy s penivosťou piva Topvar s nižšou stupňovitosťou, keďže táto základná vstupná surovina môže ovplyvniť aj penivosť. Ako som však už uviedla v úvode, táto situácia už je plne stabilizovaná.

Dovoľte na záver povedať, že najdôležitejším faktorom pri výrobe piva sú vždy ľudia. A pivo Topvar vyrábajú tí istí ľudia, ako predtým. Zodpovedne, s chuťou a oddanosťou značke. Pevne veríme, že naši spotrebitelia zostanú značke Topvar verní, pretože vynakladáme maximálne úsilie, aby sme pre nich uvarili to najlepšie pivo, také ako ho majú už dlhé roky radi.


So srdečným pozdravom

      Drahomíra Mandíková
Manažérka pre vzťahy s verejnosťou

30.8.2007, 14:30
pivopivo
pravda
... aj s kamošmi máme v poslednej dobe taký istý názor,topvar už nie je čo býval
26.8.2007, 10:50, tn
    Strana 1 | Strana 2    
Ak tu tvoj obľúbený podnik nie je, pridaj ho a budeš jeho zakladateľom. Páči sa ti KamNaPIVO? Povedz o ňom kamarátom.Čo zlepšiť? Sme zvedaví na tvoj názor.
Uvádzané informácie pochádzajú v prevažnej miere od verejnosti, preto nemôžeme garantovať ich pravdivosť a presnosť. Každý môže údaje aktualizovať.
Obsah týchto stránok je chránený autorským zákonom © Použitie pre iné ako osobné účely je bez povolenia prevádzkovateľa zakázané.
Reklama na portále