Sobota 27.4.2024   oslavuje Jaroslav zajtra pozýva na pivo Jarmila

6984 podnikov 

Môj adventný pivný denník - 24 / 2009

http://www.kamnapivo.sk/webtron/moj-adventny-pivny-dennik-24-2009.html

29. november 2009, 20:40
Peter Bognár
Môj adventný pivný denník - 24 / 2009

Už v minulom roku v takýto čas som zamýšľal, že by som si urobil taký adventný pivný denník, tak ako si otvárajú detičky každý deň okienko v adventnom kalendáriku a vylúpnu si čokoládku. Na čoko som starý.

 

Nápad som začal realizovať, urobil som si výber pív, ktoré mi chutia, či sú nejako zaujimavé, vhodné na konzumáciu, či vychutnanie počas zimných večerov.

 

Ťažko sa mi vyberalo, v ponuke bolo viac ako 80 pív, prevažne belgických, nemeckých, ukrajinských, poľských, českých, švédských, japonských... Nakoniec som si dal podmienku, musia to byť pivká, ktoré sa dajú kúpiť na Slovensku. Prebierkou som si do užšieho výberu pretriedil 36 kúskov a nakoniec mi ostalo potrebných 24.

 

Tak tu je prvé, označené ako "24", je to pšeničné kvasinkové nefiltrované pivo Maisel´s Weisse Original, mám ho veľmi rád, je to jedno z mojich 100 TOP pív. Prvý krát som ho pil čapované v Bratislave v nejakom podniku blízko železničnej stanice, bolo to pred troma, štyrmi rokmi, keď sme sa vracali s Lubošom, Mišom, Marekom a Andrejom z Trnavskej trinástky. Bol to Lubošov tajný tip, chcel ma prekvapiť, bolo vskutku fajnové, tak na zdravie Luboš, teraz sa mi pri ňom dobre spomína.

 

 

Ak tu tvoj obľúbený podnik nie je, pridaj ho a budeš jeho zakladateľom. Páči sa ti KamNaPIVO? Povedz o ňom kamarátom.Čo zlepšiť? Sme zvedaví na tvoj názor.
Uvádzané informácie pochádzajú v prevažnej miere od verejnosti, preto nemôžeme garantovať ich pravdivosť a presnosť. Každý môže údaje aktualizovať.
Obsah týchto stránok je chránený autorským zákonom © Použitie pre iné ako osobné účely je bez povolenia prevádzkovateľa zakázané.
Reklama na portále