Diskusia k článku
http://www.kamnapivo.sk/webtron/pivo-namiesto-cigarety.html?comments
Miro |
A odkiaľ sa tam zobral ten nikotín keď píšete že bolo varené podľa Reinheitsgebot - iba jačmeň, chmeľ a voda? Odpovedať | Nevhodný... 8.12.2005, 10:20 |
andrej Editor portálu členom od 14.4.2005 217 komentárov 392 podnikov 999 fotiek |
fajčiari vs. nefajčiari Zaujímavé. To vyskúšam. Keby sa bol toho dožil chudák Mark Twain, možno by po sebe nezanechal svoj známy deprimujúci výrok. :-) Ale predsa pridám aj svoj názor k téme nefajčari vs. fajčiari (to sú tí chudí až na kosť :-D). Fajčenie je len jednou zo závislostí, ktoré sprevádzajú mnohých ľudí životom. Každý má vypestovanú nejakú väčšiu-menšiu závislosť. Napr. sused mal nepeknú záľubu pľuť z balkóna. A tak každé ráno vstal a pľul na verímboha. Nepochybne mu to spôsobovalo slasť. Pod balkónom to až tak slastné nebolo. Ale viete, kto rozozná slinu, napr. od dažďovej vody zo strechy, najmä keď sa ponáhľa do práce? Tak nejako je to aj s tým fajčením v podnikoch. Sú potrebné oddelené oddelené priestory pre fajčiarov aj nefajčiarov. Sám som ochotný podporiť zákaz fajčenie v priestoroch, kde sa konzumujú potraviny. Môj pivný priateľ Ľuboš používa často argument o tom, že fajčiarov v írskych podnikoch (kde zakázali fajčenie vo vnútri podnikov) nahradili nefajčiari, ale myslím že aplikovať írsku skúsenosť na Slovenské pomery, navyše bez poznania detailov je nekorektné. Pre majiteľa podniku je zaujímvaý dlhodobý zisk podniku a keby zakázal z jedného dňa na druhý fajčenie, nemusel by to prežiť, lebo nikto mu nezaručí, že do podniku sa nahrnú nefajčiari (iba ak by si zaplatil reklamu na KamNaPivo.sk ;-) ). Obidve možnosti - prestavba aj zákaz fajčenia môžu byť teda drahé, ale v prípade prestavby je návratnosť istejšia, pretože je opodstatnený predpoklad, že zákazníkov fajčiarov podnik nestratí, ale môže získať nefajčiarov. Tak to je zatiaľ všetko na tému závislostí, aj vy máte nejakú? ;-) 8.12.2005, 10:04 |
Pridaj komentár