Piatok 4.12.2020   oslavuje Barbora zajtra pozýva na pivo Oto

6968 podnikov 

Degustácia Basqueland / Cervisiam Churros con chocolate

http://www.kamnapivo.sk/webtron/degustacia-basqueland-cervisiam-churros-con-chocolate.html

13. november 2020, 09:30
bobo
Degustácia Basqueland / Cervisiam Churros con chocolate

Tento týždeň okrem stredy, keď sme "riešili" slovenské remeselné ležiaky prihlásené na Salón Piva (niečo o tom inokedy), to "ťahám" s imperial stoutmi, pekne vždy pred spaním si doprajem jeden. Dnes (štvrtok) som si vybral imperial stout ochutený "čokoládou" - Churros con chocolate od baskyckých amíkov. Tento IS je uvarený v spolupráci s nórskym Cervisiam (zmluvný pivovar), podľa výrobcu bolo doň pridané skutočné "churros", najslávnejšie pouličné španielske jedlo.

 

 

PIVOVAR: Basqeland Brewing Project / Basqeland Brewing Company, Akarregi Ind., 4B, 20120 Hernani, Gipuzkoa, Španielsko v spolupráci s Cervisiam, Nórsko
NÁZOV: BBP Churros con chocolate
TYP PIVA: Imperial Stout, ochutený
ALKOHOL: 10%
STUPŇOVITOSŤ: neuvedená
BALENIE: 330ml sklo fľaša hnedej farby
ZLOŽENIE: voda, jačmenné a pšeničný slad, jačmenné vločky, lakóza, kakaové bôby, škorica, vanilka,  chmeľ, kvasnice
DÁTUM DEGUSTÁCIE: 12. 11. 2020

TRVANLIVOSŤ DO: veľmi nečitateľne označená, do 2021? 
POČET DEGUSTÁTOROV, KTORÍ HODNOTILI: 1
TEPLOTA PIVA: 11°C

NÁKUP: KubboSelect, Norma s. r. o., KE


 

1. Aróma (1 - 10b.) : 8.5

Jemne nasládlá aróma po mliečnej čokoláde, mierne opečený toast, kávovina, nájdete aj stopy po vanilke, celkovo je dobre previazaná, vyrovnaná. Alkohol vo vôni nebadateľný.

2. Farba (1 - 3b.) : 3

Tmavo-čokoládová, až čierna farba.
3. Pena (1 - 3b.) : 3

Pri naliatí sa vytvorí vyššia tmavohnedá pena tvorená menšími, jemnými bublinkami, stredne trvácna, nezanecháva stopu. 
4. Chuť (1 - 20b.) : 17.5

V chuti sa objavujú obdobné senzorické vnemy, hladká chuť po mliečnej čokoláde, tmavej trstinovej melase, vanilke, je doplnená jemnou fenolovou pikantnosťou po škorici, ktorá zároveň podecuje dojem prítomnosti alkoholu, zároveň laktóza to celé uhladzuje, ako celok pôsobí vyrovnane. Ľahká prítomnosť chute po dyme, popole, ale aj sladkého drievka.

5. Horkosť (1 - 3b.) : 3

Chmeľová horkosť je nebadateľná, skôr pochádza z pražených sladov, resp. pridanej škorice. 
6. Pocit v ústach (1 - 3b.) : 3

Stredne plné telo, nižšie nasýtené, uhladené s dlhším a vyrovnaným sladkastým záverom. Pri zahriatí sa postupne objavuje alkoholová linka, ale ak si dáte na toto pivo čas a budete ho posŕkavať, postupne sa alkohol vyratí a ostane pocit príjemne nasládleho kávového nápoja.

7. Celkový dojem (1 - 8b.) : 7

Veľmi príjemne piteľný stout, doporučujem si ho začať užívať  pri vyššej teplote, aj kľudne okolo 15°C, každým hltom bol lepší a lepší,... dokonca by som zvládol aj ďalšiu fľašu.

HODNOTENIE: 45 - 90 - 9.0/10

Ak tu tvoj obľúbený podnik nie je, pridaj ho a budeš jeho zakladateľom. Páči sa ti KamNaPIVO? Povedz o ňom kamarátom.Čo zlepšiť? Sme zvedaví na tvoj názor.
Uvádzané informácie pochádzajú v prevažnej miere od verejnosti, preto nemôžeme garantovať ich pravdivosť a presnosť. Každý môže údaje aktualizovať.
Obsah týchto stránok je chránený autorským zákonom © Použitie pre iné ako osobné účely je bez povolenia prevádzkovateľa zakázané.
Reklama na portále