Štvrtok 14.12.2017   oslavuje Branislava zajtra pozýva na pivo Ivica

6893 podnikov 

Tvoj pivný sprievodca Slovenskom

Recept na Gaštanový sen

http://www.kamnapivo.sk/webtron/recept-na-gastanovy-sen.html

27. november 2013, 06:00
TSHS
Recept na Gaštanový sen

Pripravte si na tohtoročné sviatky niečo výnimočné – ochutnajte Zlatý Bažant Medový Porter v kombinácii s originálnym gaštanovo – čokoládovým dezertom „Gaštanový sen“. Recept na Gaštanový sen bol vytvorený špeciálne pre dokonalý súzvuk s chuťou tohtoročnej sviatočnej špeciality Zlatého Bažanta.

Sviatočná pivná špecialita Zlatý Bažant Medový Porter je pivo s charakteristicky sýtou, takmer čiernou farbou a stupňovitosťou 19 %. Jeho pena je hustá a jemne zafarbená dohneda. Ponúka výrazný korenistý buket, primeranú horkosť a lahodnú sladovú plnú chuť s jemným dozvukom sladkého medu. Jeho chuť je výsledkom dodržania tradičných receptúr, kombináciou štyroch druhov výnimočných sladov, vysokého majstrovstva varenia a dodržania správneho času zrenia. Pivo priam predurčené na sviatočné chvíle!

K vychutnávaniu tohto špeciálneho piva limitovanej edície, ktoré nájdete na pultoch predajní v elegantnom a praktickom štvorbalení 4x0,33l, si môžete pripraviť originálnu lahôdku Gaštanový sen. Mix roztopenej horkej čokolády a gaštanového pyré sa dokonale snúbi s chuťami Medového Portera. Recept na dezert vytvorený špeciálne pre Zlatý Bažant Medový Porter nájdete na Facebook profile Svetového slovenského piva Zlatý Bažant http://www.facebook.com/ZlatyBazantOfficial .

Ak ste si doteraz mysleli, že pivo a dezerty k sebe nepatria, výnimočná sviatočná kombinácia Zlatý Bažant Medový Porter a Gaštanový sen vás presvedčia!

 

 

Gaštanovo-čokoládový dezert k sviatočnému pivu Zlatý Bažant Medový Porter

Ingrediencie na 8ks:
200g horkej čokolády (roztopenej)
200g gaštanového pyré
75g smotany na šľahanie
30g masla
60g trstinového cukru
3 polievkové lyžice hladkej múky
2 bielky, vyšľahané s cukrom

Na polevu:
100g čokolády na varenie
10g masla

Príprava:
V miske zmiešame gaštanové pyré, smotanu a roztopené maslo tak, aby v hmote nezostali
hrudky. Pridáme roztopenú čokoládu (ideálne s použitím vodného kúpeľa) a po lyžičkách
hladkú múku kombinovanú s lyžicami vyšľahaných bielkov. Miešame jemne, aby bielky
zostali nadýchané. Môžeme piecť v tortovej forme alebo na plechu. Pečieme na 150°C počas 55 minút, kým zapichnutá špajdľa nevyjde čistá. Na polevu roztopíme v hrnci s hrubým dnom 100g čokolády na varenie a za stáleho miešania pridávame po kockách maslo (10g). Upečené kúsky položíme na papier na pečenie a oblievame lyžičkou za horúca, aby sme vytvorili stekajúci efekt, necháme stuhnúť na chlade.

Podávanie:
Podávame s pivom Zlatý Bažant Medový Porter. Najskôr odporúčame vychutnať si dúšok piva a následne nechať na jazyku rozplynúť sústo hutného dezertu – jednoducho dokonalý súzvuk chutí. Zážitok umocníme ďalším dúškom sviatočného piva.

 

http://www.heinekenslovensko.sk/sk/tlacove-spravy/368

Ak tu tvoj obľúbený podnik nie je, pridaj ho a budeš jeho zakladateľom. Páči sa ti KamNaPIVO? Povedz o ňom kamarátom.Čo zlepšiť? Sme zvedaví na tvoj názor.
Uvádzané informácie pochádzajú v prevažnej miere od verejnosti, preto nemôžeme garantovať ich pravdivosť a presnosť. Každý môže údaje aktualizovať.
Obsah týchto stránok je chránený autorským zákonom © Použitie pre iné ako osobné účely je bez povolenia prevádzkovateľa zakázané.
Reklama na portále