Recept: Srnčí guláš s pivom

Recept pre 7 osôb
Potrebujeme:
1 kg srnčieho mäsa
100 g údenej slaniny
4 väčšie cibule
mäsový vývar
5 až 6 bobuliek borievky
2 paradajky
1 červenú papriku
mletú sladkú červenú papriku
150 ml svetlého piva
1 surový zemiak na zahustenie s
ušený majorán
lístky čerstvého majoránu
mleté čierne korenie
olej
soľ
Postup:
1. Opláchnuté, osušené mäso odblaníme a nakrájame na väčšie kocky. Slaninu pokrájame na malé kúsky. Olúpanú cibuľu nakrájame a spolu so slaninou orestujeme v hrnci na oleji. Pridáme kúsky mäsa, pokrájané paradajky s červenou paprikou, poprášime mletou sladkou červenou paprikou, posolíme, okoreníme, vložíme bobuľky borievky, premiešame a chvíľu dusíme vo vlastnej šťave.
2. Potom prilejeme svetlé pivo, mäsový vývar a za občasného miešania udusíme do mäkka. Podľa potreby prilievame vývar. 3. Krátko pred dovarením pridáme postrúhaný zemiak na zahustenie a spolu povaríme. Uvarený guláš podľa chuti ochutíme sušeným majoránom a ozdobíme lístkami čerstvého majoránu.