Pondelok 6.5.2024   oslavuje Hermína zajtra pozýva na pivo Monika

6984 podnikov 

Degustácia Hellstork Sheila

http://www.kamnapivo.sk/webtron/degustacia-hellstork-sheila.html

10. máj 2016, 10:05
bobo wbm
Degustácia Hellstork Sheila

 

Po dlhšej dobe som sa dostal  k produkcii kočovného pivovaru Hellstork. Ich pivá často (ak nie vždy :) )  bývajú nekonvenčné, búrajúce zažité predstavy, kategórie. Úprimne povedané pre mňa je hodnotenie ich pív o niečo ťažšie, ako u pív z veľkých pivovarov (tie sú poväčšine "nudne čitateľné" okamžite). Na Na pivá Hellstorku potrebujem viac času, sústredenia a hľadania, ale niekedy je to aj naopak. Pri Sheile platilo to prvé. 

 

 

 

PIVOVAR: Kočovný pivovar Hellstork, Hurbanova 528, Senica, varené v Pivovare JAMA Craft Brewery, Mojmírova 34, Slovenský Grob,SK
NÁZOV: Sheila Basilic Lime Saison

TYP PIVA: Saison, Herbal Saison

ALKOHOL:  6%
STUPŇOVITOSŤ: 15°
BALENIE: 0,33l sklo fľaša hnedej farby
ZLOŽENIE:  voda, jačmenný slad, chmeľ Sorachi Ace, bazalka, limetková kôra, kvasnice 

DÁTUM SPOTREBY:  25. 03. 2016
DÁTUM DEGUSTÁCIE:  10. 03. 2016
POČET DEGUSTÁTOROV, KTORÍ HODNOTILI: 1
TEPLOTA PIVA: 8°C

NÁKUP: Drinkshop, Trenčín

CENA: ?€

 

 

 

1. Aróma (1 - 10b.) : 5

Pikantná, po korení, bylinách, šalvia, medicínska stopa, čosi sladovosti, rozhádzaná.  

2. Farba (1 - 3b.) : 3

 Zahmlené, svetlojantárová farba.

3. Pena (1 - 3b.) : 3

Vyššia, snehobiela, tvorená drobnými bublinkami, nie hustá, mierne opadavá, prijateľná.

4. Chuť (1 - 20b.) : 12

Mierne cítiť "saisonový základ" kandovaného cukru, jemne med, slad, mierne ovocná - kyslejšia stopa, tiež trávnaté a bylinné tóny, na konci sa prejavuje drsnejšia horkosť.

5. Horkosť (1 - 4b.) : 2

Bylinná, trávnatá horkosť, dlhšie trvajúca.  

6. Pocit v ústach (1 - 4b.) : 3

Horkejšia bylinná stopa, telo stredne plné, vyššie sýtenie, suchší záver. 
7. Celkový dojem (1 - 6b.) : 3

Pre mňa dosť rozporuplné, hlavne vo vôni bolo cítiť plast, mediciálnu stopu, štipľavosť, ktorá bola pravdepodobne spôsobená výberom kvasiniek, resp. kvasinky boli kontaminované z prostredia, vzduchu. Iste niečo spôsobil aj faktor vyšších teplôt pri fermentácii (bežné sú cez 21° - 35°C). Prípadne kontaminovaná fľaša. Škoda. Tak dnes takto..., ale skúsim ešte jednu.

HODNOTENIE: 31 - 62 - 6,2/10 

Ak tu tvoj obľúbený podnik nie je, pridaj ho a budeš jeho zakladateľom. Páči sa ti KamNaPIVO? Povedz o ňom kamarátom.Čo zlepšiť? Sme zvedaví na tvoj názor.
Uvádzané informácie pochádzajú v prevažnej miere od verejnosti, preto nemôžeme garantovať ich pravdivosť a presnosť. Každý môže údaje aktualizovať.
Obsah týchto stránok je chránený autorským zákonom © Použitie pre iné ako osobné účely je bez povolenia prevádzkovateľa zakázané.
Reklama na portále