Sobota 20.4.2024   oslavuje Marcel zajtra pozýva na pivo Ervín

6984 podnikov 

Degustácia Master African Coffee Stout - Voľba sládkov

http://www.kamnapivo.sk/webtron/degustacia-master-african-coffee-stout-volba-sladkov.html

5. december 2019, 05:00
bobo
Degustácia Master African Coffee Stout - Voľba sládkov

Začnem trošku inak,... multitap, či výčap s viacerými výčapnými kohútmi kde nie je oddelené chladenie, resp. nie je možné regulovať a chladiť pivné cesty oddelene je problémom, ak nasadíte naraz viacero pivných štýlov, samozrejme absolútne rozdielných. Stretávam sa s tým vo viacerých podnikoch, aj veľkých, aj malých. Tí, ktorí pochopili, že stout, imperial stout, porter,... nemôžu podávať s teplotou 3 - 6°C si pomohli. Rôzne, investovali (iste ide o nemalý peniaz) do chladených skladov, resp. prikúpili (alebo vyjednali s dodávateľom) ďalší výčap, resp. samostatné chladenie. Preto ma mrzí, že dostanem na stôl napríklad African Coffee Stout s teplotou (6°C) pri akom sa podáva svetlý ležiak (od cca 3°C do cca 7°C), skôr by som ho prijal v teplotách od 8°C do 13°C podľa plnosti tela a vyššieho obsahu alkoholu, pri tomto konkrétnom stoute ochutemom kávou 11 - 12°C by bol ideál.      

 

PIVOVAR: Plzeňský Prazdroj a. s., U Prazdroje 64/7, Plzeň, varené v spolupráci s pivovarom Safari , Dvůr Králové ČR 
NÁZOV: Master African Coffee Stout - decembrová Voľba sládkov
TYP PIVA: stout, ochutený stout
ALKOHOL: 6.1%
STUPŇOVITOSŤ: ?°
ZLOŽENIE: voda, jačmené slady plzeňský, bavorský, pale ale,karamelový, farebný a slad pšeničný, káva, chmele Magnum, ZPČ, African Queen, kvasinky
DÁTUM DEGUSTÁCIE: 01.12. 2019 čapované

POČET DEGUSTÁTOROV: 1

TEPLOTA PIVA: 6°C

NÁKUP: Central Košice
CENA: 1,90€ za 0,4l 

  

 

 

1. Aróma (1 - 10b.) : 8.5 

Ľahké ovocné tóny po čiernych rýbezliach, postupne decentná vôňa po káve, praženom slade, jemný sladkastý závan, bez chýb, príjemne zladené, alkohol nevystupuje ani po ohriatí na správnu teplotu.. 

2. Farba (1 - 3b.) : 

Tmavohnedá, až priam čierna farba tekutiny, číra, s jemným rubínovým odleskom.

3. Pena (1 - 3b.) :  3

Vyššia pena béžovejj farby, tvorená drobnými, hustými bublinkami, krémovej štruktúry, stabilná, zanecháva peknú čipku, na začiatku vidieť aj lavínový efek. 
4. Chuť (1 - 20b.) : 14 

Sladový základ strednej intenzity rýchlo prevalcuje kávová horkosť, ktorá postupne naberá na intenzite, až k pocitu spálenej kávy, tento pocit pretrváva veľmi dlho, hlavne v oblasti podnebia. Je rušivý, aj keď pôvodný pocit bol príjemný. Je menej vybalansované. Komunikácia medzi vôňou a chuťou sa stratila v spomínanej horkosti.

5. Horkosť (1 - 3b.) : 2

Horkosť naberá na intenzite, pochádza skôr z pridanej kávovinovej zložky ak z pražených sladov, na záver je suchšie.
6. Pocit v ústach (1 - 3b.) : 2.5

Stredne plné telo, stredne, až viac sýtené, na záver mierne suchšie, alkohol necítiť.

7. Celkový dojem (1 - 8b.) : 6.5

Mierne nevyrovnaný ochutený stout, najviac mi prekážala drsná horkosť inak fajn piva. Problémom bola aj teplota podávania, ale pomohol som si ohriatím rúk, hmmm, potom bolo podstatne lepšie, hlavne vôňa sa pekne otvorila. Iste si ho zopakujem, prípadné poznatky doplním. Tak dnes takto.

HODNOTENIE: 39.5 - 79 - 7.9/10  

Ak tu tvoj obľúbený podnik nie je, pridaj ho a budeš jeho zakladateľom. Páči sa ti KamNaPIVO? Povedz o ňom kamarátom.Čo zlepšiť? Sme zvedaví na tvoj názor.
Uvádzané informácie pochádzajú v prevažnej miere od verejnosti, preto nemôžeme garantovať ich pravdivosť a presnosť. Každý môže údaje aktualizovať.
Obsah týchto stránok je chránený autorským zákonom © Použitie pre iné ako osobné účely je bez povolenia prevádzkovateľa zakázané.
Reklama na portále