Utorok 14.5.2024   oslavuje Bonifác zajtra pozýva na pivo Žofia

6984 podnikov 

Degustácia Stupavar - Dominik Dán - Vraždárska desiatka

http://www.kamnapivo.sk/webtron/degustacia-stupavar-dominik-dan-vrazdarska-desiatka.html

13. august 2020, 06:55
bobo
Degustácia Stupavar - Dominik Dán - Vraždárska desiatka

 

Nuž, na túto desinku od Stupavaru som bol, ako to povedať "prevelice zvjedavý", Jedenástečka je u mňa klasicky fajn pivečko, občas normálka, občas "kúščok lepša", ale vo veľkej miere to záleží od toho kedy , kde a v akej kondícii je (či čapovaná, alebo láhvovaná ve flašce). Túto "Vraždársku desiatku" som splašil v košickom podniku Pokhoi, kde pivá zo Stupavaru sú už udomácnené.

 

 

PIVOVAR: Stupavar spol. s r. o., Cementárska 15, 900 31 Stupava, SR
NÁZOV: Stupavar Dominik Dán - Vraždárska desiatka
TYP PIVA: výčapné pivo svetlé
ALKOHOL: 4,0%
STUPŇOVITOSŤ: 10°
BALENIE: 0,5 l sklo fľaša fľaša hnedej farby
ZLOŽENIE: voda, jačmený slad, pšeničný slad, chmeľ, pivovarské kvasnice
DÁTUM SPOTREBY: 30. 09. 2020
DÁTUM DEGUSTÁCIE: 11. 08. 2020
POČET DEGUSTÁTOROV, KTORÍ HODNOTILI: 1
TEPLOTA PIVA: 8°C
NÁKUP: Pokhoi, KE 

CENA: 2.50€

 

 

1. Aróma (1 - 10b.) : 5

Stredná intenzívna vôňe po mliečných karamelkých s výraznejšou arómou po masle (diacetyl) sa mieša s ľahkou chmeľovo-kvetinkovou arómou, ale aj ľahšou korenitosťou. Spomínaného diacetylu vo vôni je na začiatku viac, ako by mi bolo príjemné (minimálna prítomnosť diacetylu je všeobecne prípustná), postupne ubúda na intenzite, ale je prítomná. Väčšine konzumentov to podľa mojich skúseností neprekáža, časť si to dokonca vyžaduje. Zachytíte aj veľmi ľahkú ovocno-esterovú stopu (je to v prípustnej intenzite, takže za mňa ok).  

2. Farba (1 - 3b.) : 2.5

Zlatistá farba tekutiny, skoro číra (veľmi jemný zákale, preto som 0.5 b ubral, pýta si to iskrivo číru).
3. Pena (1 - 3b.) : 3

Stredne vysoká, až vyššia, bielej farby s dobrou retenciou, tvorená jemnými bublinkami rôznej veľkosti (spôsob nalievania).  
4. Chuť (1 - 20b.) : 12

Stredne intenzívna sladová linka s miernou stopou po karameli, náznaky chlebnatosti, jemne pikantná, korenistá stopa po chmeli, celkom dobre previazané, až na nepríjemnejšiu prítomnosť diacetylu, vo viac ako strednej intenzity, chuť staršieho masla, resp. kukuričných pukancov.

5. Horkosť (1 - 3b.) : 3

Stredná intenzita chmeľovej horkosti, kvetinková, mierne korenistá, vyrovnaná chuť.  
6. Pocit v ústach (1 - 3b.) : 3

Na to, že ide o svetlé výčapné pivo s plato 10° je pocitovo plnšie, ako by ste očakávali, takže stredne plné telo, stredne nasýtené, mazlavé, v závere vyrovnané, myslím že spĺňa požiadavky štýlu.

7. Celkový dojem (1 - 8b.) : 6.5

Nuž asi takto, jediné, čo mi na tomto svetlom výčapnom pive prekáža, je vyššia intenzita prítomnosti diacetylu ako vo vôni, tak aj v chuti. Ale ako som vyššie spomínal, predpokladám, že väčšine takáto "maličkosť" ani nepríde za chybu a budú ním nadšený. Uisťujem, že toto nie je vôbec zlé pivo a verím, že sa bude piť v hojnom počte, resp. v čase môjho písania je už várka vypitá :), a pripravuje sa (ak už nie je) ďalšia. Ale tak ako inokedy, mám pocit, že ak nájdem nejakú senzorickú chybu a viem ju bezpečne pomenovať, podelím sa o to. Vždy je to o subjektívnom poznaní a vnímaní. 

HODNOTENIE: 35 - 70 - 7.0/10  

Ak tu tvoj obľúbený podnik nie je, pridaj ho a budeš jeho zakladateľom. Páči sa ti KamNaPIVO? Povedz o ňom kamarátom.Čo zlepšiť? Sme zvedaví na tvoj názor.
Uvádzané informácie pochádzajú v prevažnej miere od verejnosti, preto nemôžeme garantovať ich pravdivosť a presnosť. Každý môže údaje aktualizovať.
Obsah týchto stránok je chránený autorským zákonom © Použitie pre iné ako osobné účely je bez povolenia prevádzkovateľa zakázané.
Reklama na portále