Rakúska čokoládka od Stiegla
Januárovou novinkou rakúskeho pivovaru Stiegl je ich
Hausbier Chocolate Stout "Männerschokolade“.
Autorom tohto receptu, nie typického piva z produkcie pivovaru je hlavný sládek Christian Pöpperl.
Na špeciálne pivo s obsahom kakaa boli použité suroviny z ekologického poľnohospodárstva (bio jačmenný slad, bio kakao, bio chmeľ a kvasinky). Pri 13,5 stupňovitosti obsahuje 5,5% alk. Doporučená teplota podávania je 6 - 9°C. Plní sa do nevratných fliaš v objeme 0,75l.
Pivo je možné kúpiť v podnikových predajniach pivovaru - Stiegl-Braushop, alebo Stiegl-Getränkeshops (v Salzburgu a Viedeň) exklúzivne aj v predajni Meinl na ulici Graben (Viedeň)ale aj v obchodnej sieti Merkur Hoher Markt (Viedeň), ale môžete si ho objednať na Stiegl-Onlineshope (www.braushop.at ).