Streda 24.4.2024   oslavuje Juraj zajtra pozýva na pivo Marek

6984 podnikov 

Čo k pivu

http://www.kamnapivo.sk/webtron/co-k-pivu.html

26. december 2009, 14:15
24hod
Čo k pivu

Oslavu pre kamarátov alebo rodinu osvieži netradičné pivo, ktoré z nej urobí nezabudnuteľné stretnutie. Možno neviete, že rôzne druhy piva dokážu vynikajúco doplniť mäsité jedlá, syry aj dezerty.

Chutné variácie s pivom, ktoré si každý veľmi rýchlo osvojí, dotvoria kráľovské stolovanie pre vašich hostí. Z takmer 50 druhov belgických pív, ktoré ponúka prvá špecializovaná pivotéka na Slovensku, si totiž nájde každý to svoje.

„Zo širokého výberu pív v Prešporskej pivotéke si môže každý zvoliť také, ktoré sa hodí k podávanému jedlu alebo na určitú príležitosť. Je možné vyberať od klasických ležiakov, silných kláštorných alebo osviežujúcich pšeničných pív, až po jemné a lahodné pivá s chuťou ovocia, ktoré preferujú hlavne dámy. Samozrejme s výberom vždy radi pomôžeme,“ približuje Mgr. Peter Blahút, zakladateľ Prešporskej pivotéky.


Chutné variácie s pivom:

 

Kuracie mäso
Kuracie mäso vhodne doplní Lindemans Faro, ktoré svojou sviežou sladkokyslou chuťou doplní jeho ľahkosť. Rovnako nesklame Cantillon Gueuze - suché a farbisté pivo spontánne kvasené divokými kvasinkami. Tento klasický gueuze má komplexný korenistý charakter pripomínajúci šampanské.

Grilovaný syr
Ku grilovanému enciánu alebo k nive sa perfektne hodia kláštorné alebo tzv. trapistické pivá. Zvoliť môžete Chimay alebo Tripel Karmeliet, ktorý sa varí z troch druhov zŕn. Jačmeň, ovos a pšenica sa varia v surovom aj zosladovanom stave, pivo je silne korenené, čo vytvára zaujímavú celistvú chuť.

Steaky
Ku steakom sa perfektne hodí Rochefort Trappistes. Je to pivo červeno-hnedej farby s kompaktnou penou, vyváženou komplexnosťou a širokým spektrom chutí (portského vína, marhúľ, dubu, medu, korenín...) so silným podtónom alkoholu. Svojím karamelovým telom sa najlepšie hodí k slaným jedlám.

Diabolské kura či klobásky
K pikantným a korenistým jedlám je vhodné zvoliť populárny ležiak Jupiler alebo Stella Artois. Pivá, ktoré vznikajú tzv. spodným kvasením pri vyšších teplotách, sú známe čistou chuťou chmeľu a sladu s jemným nádychom ovocia. Svojou sviežosťou sú ideálne na rýchle zahasenie smädu.

Dezerty
Milovníkov sladkého isto prekvapí, ako sa hodí k ovociu a sladkým dezertom pivo s chuťou višne, či maliny. Svieže ovocné pivá, napríklad Kriek (čerešňové) alebo Framboise (malinové), tvoria výborný doplnok posledného chodu, ktorý po dobrom grilovanom mäsku určite ocení každý hosť.

Ak tu tvoj obľúbený podnik nie je, pridaj ho a budeš jeho zakladateľom. Páči sa ti KamNaPIVO? Povedz o ňom kamarátom.Čo zlepšiť? Sme zvedaví na tvoj názor.
Uvádzané informácie pochádzajú v prevažnej miere od verejnosti, preto nemôžeme garantovať ich pravdivosť a presnosť. Každý môže údaje aktualizovať.
Obsah týchto stránok je chránený autorským zákonom © Použitie pre iné ako osobné účely je bez povolenia prevádzkovateľa zakázané.
Reklama na portále