Streda 4.12.2024   oslavuje Barbora zajtra pozýva na pivo Oto

6984 podnikov 

Degustácia Pinta Kwas Theta RIS BA (archív, after 2.5 r.)

http://www.kamnapivo.sk/webtron/degustacia-pinta-kwas-theta-ris-ba-archiv-after-2-a-pol-r.html

9. november 2023, 20:45
bobo
Degustácia Pinta Kwas Theta RIS BA (archív, after 2.5 r.)

Skúsil som po dva a pol roka po ODS RIS ( použité kvasinky US-05 a kvasinky na whisky) následne uložený 6 mesiacov v dubových sudoch s pridaním čerstvo vylisovanej šťavy z kyslých poľských višní a "brettiek", to je Kwas Theta RIS BA od poľského pivovaru Browar Pinta pripravený prvý krát v roku 2016?

 

 

 

 

PIVOVAR: Browar PINTA Sp. z o.o. , ul. Przemyslowa 4, 34-382 Wieprz, uvarené v pivovare Browar "Na Jurze", ul. Paderewskiego 114, 42-400 Zawiercie, Poľsko

NÁZOV: Kwas Theta RIS BA
TYP PIVA: Wild Ale, Stout, Imperial Stout, RIS, Pastry Wild Sour RIS Barrel Aged, nefilter, paster
ALKOHOL: 12%
STUPŇOVITOSŤ: 24.7°

BALENIE: 330ml sklo fľaša hnedej farby
ZLOŽENIE: voda, jačmenné slady Weyermann Pale Ale, mníchovský typ I., diastatický, Thomas Fawcett čokoládový, Pale Chocolate, Crystal, Dark Crystak, Carafa typ II., pražený jačmeň, višňová šťava, cukor, blend baktérií lactobacillus - plantarum, delbrueckii a brevis, baktérie brettanomyces - The Yeast Bay "Amalgamation", kvasinky SafAle US-05 a Safspirit American Whisky, chmele Zeus a Fuggles

DÁTUM DEGUSTÁCIE: 09. 11. 2023

DÁTUM SPOTREBY: 01. 04. 2021
TEPLOTA PIVA: 11°C

NÁKUP: Drinkshop.sk, TN, SK

CENA: 5.75€

 

 

  

1. Aróma (1 - 10b.) : 8.5

Nakyslastá vôňa po červenom sudovom víne, dubovom sude, cítiť brettky, funky a kyslú tmavú višňu, mandle, jemne taníny, ale aj vôňu po tmavej horkej čokoláde, veľmi jemne alkohol, zaokrúhlené, previazané.

2. Farba (1 - 3b.) : 3

Tmavohnedá, až smolnatej farby tekutina, oproti svetlu tmavo rubínový odlesk, nepriehľadná.

3. Pena (1 - 3b.) : 3

Pena hnedej farby nižšia, až stredne vysoká tvorená menšími bublinkami, strednej hustoty s dobrou retenciou, zanechala mierne stopy.
4. Chuť (1 - 20b.) : 16.5

Na začiatku ovocne kyslastá chuť po višniach, postupne sa ukazuje aj chuť horkej čokolády, jemne vanilky, dreva, sudu, náznakovo aj funky, perviazané chute, veľmi jemne alkohol.

5. Horkosť (1 - 3b.) : 3

Chmeľová horkosť neidentifikovaná, horkosť skôr po kôstkách višne, jemne tanínová po dubovom sude, suchšia, dlhšie trvajúca, nie je agresívna, celkom vybalansovaná.

6. Pocit v ústach (1 - 3b.) : 2

Stredne plné, až ľahšie telo, nižšie nasýtené, dominantná je kyslosť z blendu baktérií, ale aj kyslej višne, trochu prázdnejšie, mierne lepkavé, náznakovo trpké, alkohol ukrytý, v úplnom závere dráždi pažerák kyslosť.

7. Celkový dojem (1 - 8b.) : 6.5

Pitelnosť je dobrá, trochu jednoduché, kde dominuje kyslosť po brettkách a višni. No ale, čo by sme chceli po takom čase, škoda, že som ho neokúsil pred dvoma a pol rokmi,... keď pre nič iné, tak aspoň pre porovnanie ako sa vyvíjalo. Dopil som ho bez problémov.

HODNOTENIE: 42.5 - 85 - 8.5/10 

Ak tu tvoj obľúbený podnik nie je, pridaj ho a budeš jeho zakladateľom. Páči sa ti KamNaPIVO? Povedz o ňom kamarátom.Čo zlepšiť? Sme zvedaví na tvoj názor.
Uvádzané informácie pochádzajú v prevažnej miere od verejnosti, preto nemôžeme garantovať ich pravdivosť a presnosť. Každý môže údaje aktualizovať.
Obsah týchto stránok je chránený autorským zákonom © Použitie pre iné ako osobné účely je bez povolenia prevádzkovateľa zakázané.
Reklama na portále