Sobota 16.11.2019   oslavuje Agnesa zajtra pozýva na pivo Klaudia

6966 podnikov 

Londýn, "Beer Mile" a iné 2. deň Ansbach & Hopday

http://www.kamnapivo.sk/webtron/londyn-beer-mile-a-ine-2-den-ansbach-and-hopday.html

10. september 2019, 06:00
bobo
Londýn, "Beer Mile" a iné 2. deň Ansbach & Hopday

Naša cesta po londýnskej "Bermondsey Beer Mile" pokračovala zastávkou v Anspach & Hobday. Keď sme došli, bolo už narvané*, teda celkovo nejaké ohromné číslo to nebolo, ale podnik, teda vyhradené miesto na výčap a konzumáciu v pivovare je fakt minimálne, až také, že na ulici v priestore ohradenom páskou sa dalo konzumovať.

 

 

 

 

Anspach & Hobday je pivovar založený Paulom Anspachom a Jackom Hobdayom v roku 2014, v tom čase zdielali priestor s ďalším londýnskym pivovarom Bullfinch (ten sa presťahoval inde). Priestor pivovaru je fakt natlačený, v úzkom trakte železničného oblúka je v zadnej časti natlačená technológia pivovaru, varňa, so zázemím, v prednej časti dominujú fermentačné tanky (8 ks) a vedľa nich výčap. Na výčape je poväčšinou osem vlastných pív (v ponuke aj vlastné fľaškové), občas sa tu nájde aj hosťovské pivo z pivovaru Bullfinch. Priestor na sedenie je minimálny, približne pre dvadsať hostí, ostatní sú nútení postávať vo vnútri, resp. pred pivovarom*. O poriadok sa stará nekompromisný, ale slušný sekuriťák (keďže bolo, ako som spomenul plno, vzali sme si pivá pred pivovar na ulicu, ale mimo ohradeného priestoru, hneď sme boli upozornení na tento "prehrešok" a pozvaní do vnútra). 

 

 

 

 

 

 

Výčap KEG 8 plus okolo 10 fľaškových pív v chladiaku 

 

Z ponuky sme si vybrali gose, berliner weisse, english porter a sour

 

 

Anspach & Hobday The Pineapple Gose (Gose, Fruited, 4% alk.) ľahká limetková aróma, pikantná amamás, mierne mliečna kyselina, svetlo zlatistá farba, mierne zahmlená. Pena nízka, rýchlejšie opadla. Aj cez pomerne nízke plato je telo celkom plné, pomerne svieže, stredne sýtené, v chuti pikantnejšia stopa po ananáse, slanosť bola málo badateľná. Celkom fajn, mierny nadpriemer. (6.5, 3, 2, 15.5, 2.5, 6) - 35.5 - 71 - 7.1/10

 

 

Anspach & Hobday The Lemon Drop (Berliner Weisse, 5.3% alk.) spolupráca s pivovarom German Kraft Brewery. Vo vôni pocit ako bylinkový bazový čaj, pach kartónu, ledva badateľná kyslosť, na BW podľa mňa tmavšia farba okolo SRM 6 (SRM 2 - 3) - zlato-jantárová, číra. Pena snehobiela, rýchlo opadla, mŕtva, bez stôp. V chuti po kôre citrónu, mierne sladová, chlebnatá stopa, vyššia miera chmeľovej horkosti, ktorá akosi nesedí v tomto štýle, mokrý kartón, papier. Nevyrovnané. Stredne plné telo, nižšiae nasýtené, ako tento štýl vyžaduje. Priemerné BW s chybami. Sklamanie - (5, 2, 2, 11, 0.5, 4) - 24.5 - 49 - 4.9/10

  

 

Anspach & Hobday The Porter (English Porter, 6.7% alk.) Pri tomto pive sme mali veľmi ťažké rozhodovanie, či ide o deklarovaný pivný štýl, resp. či to nie je skôr stout, áno hranica medzi týmito dvoma pivnými štýlmi je niekedy veľmi ťažko rozpoznateľná, a nehovoriac o tom posudzovať ho v kolíske vzniku. Tak sme to dali na dva krát. Farba v štýle, tmavohnedá, nepriehľadná, pena stredne vysoká, béžovej farby. Vo vôni viac pražených sladov, kávoviny ako ovocnosti. Obdobné v chuti, pražený slad, pripečená hrianka, mierne ovocná stopa, telo ľahké, ale nie vodnaté, sýtenie stredné, až nižšie, na záver suchšie. Osobne sa prikláňam k stoutu, ale... som dosť v rozpakoch.

Tak , ako porter (5, 3, 3, 12, 2, 5) - 30 - 60 - 6.0/10

... ako stout (7, 3, 3, 17, 3, 8) - 41 - 82 - 8.2/10

 

 

 

Anspach & Hobday The Sour Dry Hop (základ Berliner- Weisse, Sour, Wild Beer 4.9% alk.) pach po plaste, mediciálna stopa, fenoly, mierne kyslastý závan po limetke, ovocí, ľahký brett. Farba tekutiny svetlozlatistá, číra, pena snehobiela, nízka, šumivá, rýchlo opadla. V chuti tropické ovocie, ananás, ľahká mliečna kyslosť, mediciálna stopa, problematické to dopiť. Telo stredné, až ľahké, sýtenie stredné, suchší záver. Pivo pravdepodobne začínajúca mikrobionálna infekcia na výčape. S chybami.

Nedopité (5, 3, 1.5, 12, 2, 5) - 28.5 - 57 - 5.7/10

 

 

Pivovar

Paul Anspach a Jack Hobday spolu začali s domácim varením piva už niekedy v roku 2011, začiatky profesionálneho varenia sú niekde v roku 2013 v Brew Wharfe. Koncom roka 2013 sa presťahovali do svojich vlastných priestorov a pôvodne zdieľali toto miesto s pivovarom Bullfinch. Finančné prostriedky riešili cez kampaň Kickstarter, ktorá bola tak úspešná, že bez problémov vedeli prefinancovať modernú technológiu. Inšpiráciou sú receptúry starých londýnskych pív a ich "pretransformovanie" do súčastnosti za pomoci najnovších technológií, postupov a surovín. V pláne je rozvoj pivovaru aj s jeho rozšírením kapacity výstavu. ale aj inštaláciu plniacej linky.    

 

 

 

 

Anspach & Hobday
118 Druid Street, Bermondsey, London SE1 2HH, Spojené kráľovstvo

 

Otvorené:

Pia: 17.00 - 22.00

So: 10.30 - 22.00

Ne: 13.00 - 18.00

 

Hodnotenie podniku (1 - 5) : 3.6

Prostredie, poloha : 4

Sortiment a kvalita piva : 3.5

Jedlo : -

Obsluha : 4

Čistota : 3.5

WC : 3

Platba: platobná karta

 

Pozn. : ako hodnotím pivo: 1. Aróma (1 - 10b.), 2. Farba (1 - 3b.), 3. Pena (1 - 3b.), 4. Chuť (1 - 20b.), 5. Horkosť (1 - 3b.), 6. Pocit v ústach (1 - 3b.), 7. Celkový dojem (1 - 8b.)

Ak tu tvoj obľúbený podnik nie je, pridaj ho a budeš jeho zakladateľom. Páči sa ti KamNaPIVO? Povedz o ňom kamarátom.Čo zlepšiť? Sme zvedaví na tvoj názor.
Uvádzané informácie pochádzajú v prevažnej miere od verejnosti, preto nemôžeme garantovať ich pravdivosť a presnosť. Každý môže údaje aktualizovať.
Obsah týchto stránok je chránený autorským zákonom © Použitie pre iné ako osobné účely je bez povolenia prevádzkovateľa zakázané.
Reklama na portále