Môj adventný pivný denník 2021 - 13 Degustácia Reketye Lacto Acid Bacteria

Dnešný večer som sa nie veľmi dobre cítil, tak som musel oželieť Online ochutnávka piva, ktorú organizuje Imro Nogell, tak som teda aspoň počúval a vlastne aj trošku pozeral a veľa dozvedel. Ale predsa aspoň jedno pivo som ochutnal.
PIVOVAR: Reketye Brewing Co., Alsó Ipari Krt. 4, 2142 Nagytarcsa, Maďarsko
NÁZOV: Lacto Acid Bacteria
TYP NÁPOJA: Gose
ALKOHOL: 4.5%
IBU: 20
BALENIE: 330ml alu plechovka
ZLOŽENIE: voda, jačmený slad, ovsenné vločky, soľ, lactobacillus, chmeľ Motueka, kvasinky
DÁTUM DEGUSTÁCIE: 09. 12. 2021
DÁTUM SPOTREBY: 16. 02. 2022
TEPLOTA PIVA: 7°C
CENA: 1100 Ft (cca 3€)
1. Aróma (1 - 10b.) : 8.5
Decentne zaokrúhlená aróma mliečnej kyselinky s príjemným a jasným prejavom po citrusoch a tropickom ovocí, biele hrozno, prejav veľmi decentný.
2. Farba (1 - 3b.) : 3
Svetložltej, až slamovej farby, zahmlená.
3. Pena (1 - 3b.) : 3
Vyššia pena, šumivá, rýchlejšie opadla, v štýle.
4. Chuť (1 - 20b.) : 18
Decentná sladovo-ovsený základ s mliečnou kyselinkou previazaná s chuťou citrusov a tropického ovocia a ľahkou slanosťou. Vyvážená kyslosť so slanosťou.
5. Horkosť (1 - 3b.) : 3
Žiadna chmeľová, v štýle.
6. Pocit v ústach (1 - 3b.) : 3
Stredne plné telo so stredným nasýtením, mierne mazlavé.
7. Celkový dojem (1 - 8b.) : 7.5
Výborne piteľné gose, bez chýb. Jedna plechovka nestačí.
HODNOTENIE: 46 - 92 - 9.2/10