Pondelok 6.5.2024   oslavuje Hermína zajtra pozýva na pivo Monika

6984 podnikov 

Beer trip U kohúta, Pilsner Urquell, hermelín a ... halászlé!

http://www.kamnapivo.sk/webtron/beer-trip-u-kohuta-pilsner-urquell-hermelin-a-halaszle.html

7. február 2023, 11:00
bobo
Beer trip U kohúta, Pilsner Urquell, hermelín a ... halászlé!

Pub U kohúta je jedným z "najstabilnejším" podnikov v Košiciach, ktorý má v ponuke pivá z portfólia Plzeňský Prazdroj Slovensko. Tie sú vždy (aspoň čo som za roky skúsil) dobre ošetrené, v správnej teplote podávania a tým pádom aj správne načapované/natočené/natlačené*. Ak máte chuť na dobrú "Plzeň", je to jeden zo štyroch podnikov v centre mesta, kde idete takpovediac na istotu. Náhoda chcela, že po dlhšom čase som sa tam zastavil (01. 02. 2023). 

 

Pilsner Urquell šnyt (2.50€)...

 

 

... fajn, myslím, že niet čo viac k tomu dodať, ani vytknúť, presne to som dostal, čo som očakával (dobre vychladenú plzničku s jemným diacetylom) ... len podstatne drahšie... jasné, všetko "išlo hore".

 

Hmm, chuť na Plzeňský utopenec, ktorý tu onehdy ponúkali, je momentálne minulosťou, teda aspoň do letnej sezóny (podľa slov obsluhy). Nie celkom rozumiem tomu, že bol vyradený z ponuky (malý záujem?), tak dúfam, že táto neodmysliteľná pochutina sa do ponuky vráti. Ešteže :) bol v ponuke...

 

Los Hermelinos (120g, 6.50€)... 

 

 

... (v oleji naložený syr s bielou plesňou, ktorý je plnený zmesou syra, orechov, kápie a tymiánu podávaný s čili papričkami, pórom a chlebom)...

 

 

... v podstate nedošlo k zmene servírovania, dnešný však bol menej odležaný, takže syr bol tuhší, menej prezretý, resp. celkovo aj chuťovo fádnejší, chilli papričky to ako tak zachraňovali... 4/5

 

Prekvapením, pre mňa pozitívnym, bolo zistenie, že v ponuke majú aj moje obľúbené... 

 

... Halászlé (porcia 7.90€)...

 

 

... po objednávke mi však na stole "nepristálo" tradičné halászlé, na ktoré som v rôznych obmenách, verziách zvyknutý, ale podľa mňa (iste, nie som odborník, ale už nejaký ten rok ho koštujem pri každej možnej príležitosti) vývar, polievka s kúskami, filetami sumca podávaná s kyslou smotanou a chlebom. Takže osobne by som to nenazval halászlé (to má predsa nejaké špecifiká), ale vhodnejšie, prijateľnejšie sa mi vidí pomenovanie - rybacia polievka zo sumca. Ale v pohode. Nezvyčajné bolo aj dochutenie vývaru (s homeopatickou prítomnosťou mletej červenej papriky) majoránkou, nie, vôbec to nebolo zlé, dokonca chutilo a veľkým plusom bolo mäso zo sumca, ktoré bolo šťavnaté, mäkučké a krehké, fakt túto jednoduchú polievku povýšilo o stupeň hore. Skrátka, aj keď táto polievka nebola uvádzané "halászlé" (kľudne mi vysvetlite prečo áno), bola to výborná rybacia polievka... a k nemu čerstvý mäkký biely chlieb,... 4.5/5.    

 

* vyberte si, ako je to podľa vás správne

Poznámka na záver, ceny sa upravili na celé desiatky centov, asi pochopili, že deviatka na konci nič nerieši... aj vďaka povinnému zaokrúhľovaniu.

 

Ak tu tvoj obľúbený podnik nie je, pridaj ho a budeš jeho zakladateľom. Páči sa ti KamNaPIVO? Povedz o ňom kamarátom.Čo zlepšiť? Sme zvedaví na tvoj názor.
Uvádzané informácie pochádzajú v prevažnej miere od verejnosti, preto nemôžeme garantovať ich pravdivosť a presnosť. Každý môže údaje aktualizovať.
Obsah týchto stránok je chránený autorským zákonom © Použitie pre iné ako osobné účely je bez povolenia prevádzkovateľa zakázané.
Reklama na portále