Degustácia Mad Scientist New York Mocaccino
Milk/sweet stouty všeobecne obľubujem, takže sa vlastne teším na každý, ktorý zoženiem. Nevyhnem sa im v každom ročnom období, ale najlepšie si ich vychutnám od jesene do začiatku leta :). Dnes niečo z labáku od Mad Scientist.
PIVOVAR: Mad Scientist Budapest, Maglódi út 47, 1106 Maďarsko
NÁZOV: New York Mocaccino
TYP PIVA: Milk/Sweet Stout
ALKOHOL: 6.6%
BALENIE: 440ml alu plechovka
ZLOŽENIE: voda, jačmený slad, ovsené a pšeničné vločky, laktóza, káva, kakao, chmeľ, kvasninky
DÁTUM SPOTREBY: 15. 09. 2021
DÁTUM DEGUSTÁCIE: 05. 02. 2021
TEPLOTA PIVA: 10°C
NÁKUP: KubboSelect, OC Galéria, KE
1. Aróma (1 - 10b.) : 7.5
Ľahšia kávovinová vôňa, sladké drievko, vôňa po tmavej trstinovej melase,mierne po tmavej višni.
2. Farba (1 - 3b.) : 3
Tmavohnedá farba tekutiny, je nepriehľadná.
3. Pena (1 - 3b.) : 2
Vyššia hnedastá pena, redšia, šumivá, veľmi rýchlo opadla, nezanechala iadnu stopu.
4. Chuť (1 - 20b.) : 13.5
V základe mierné sladové telo s trochou chute po laktóze, kávovinová stopa, ľahké kapučíno s kyslejšími kávovými tónmi po praženom jačmeni, slade. Náznaky chute po tmavomlesnom ovocí. Viac kyslejšie akoby sa na milk stout patrilo, nie celkom dobre vyladené.
5. Horkosť (1 - 3b.) : 2
Veľmi nízka intenzita horkosti po kávovine.
6. Pocit v ústach (1 - 3b.) : 2
Ľahké telo, nie vodnaté, menej sýtené, ploché, na záver suchšie.
7. Celkový dojem (1 - 8b.) : 5.5
Ako milk stout sa javí veľmi ľahké, vodnatejšie, prázdnejšie, chýba väčšia prítomnosť laktózy, plnší pocit z tela. Pitelnost je celkom dobrá.
Celkové hodnotenie: 35.5 - 71 - 7.1/10